YouTube 11 milyon videoyu insan incelemesi olmadan kaldırıldı! - Haberler - indir.com

YouTube 11 milyon videoyu insan incelemesi olmadan kaldırıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-26 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnternet dünyasının en popüler video izleme platformu olan YouTube, her geçen gün kendisi geliştirmeye ve kullanıcıları için daha üst seviye bir deneyim sunmaya devam ediyor. Platformda her gün yüz binlerce video yükleniyor. Söz konusu yüklenen bu videolar arasında politikaları ihlal eden ve kullanıcıları için uygunsuz olan içerikler bulunuyor. YouTube ise şikayet edilen bir videoyu hızlı bir şekilde inceliyor. Şimdi ise YouTube’un 11 milyondan fazla videoyu sildiği ortaya çıktı. Yaşanan corona virüs salgını sebebiyle insanlar evlerden çalışmaya devam etmes, YouTube’daki bu sistematik işlerinde yavaşlamasına sebep oldu. Bu noktada uygunsuz videoların tespiti için kullanılan algoritmaya daha çok iş düştü.

YouTube milyonlarca video sildi

Önce Twitter şimdi de YouTube üzerinden bitcoin dolandırıcılığıÖnce Twitter şimdi de YouTube üzerinden bitcoin dolandırıcılığı

YouTube tarafından yeni yapılan açıklamaya göre Nisan ve Haziran ayları arasında 11.4 milyon video kaldırıldı. Bu videoların büyük bir çoğunluğu 100.85 milyon civarında olan videolar hiçbir insan müdahalesi olmadan otomatik olarak servisten silindi. Kaldırılan videolardan 3.8 milyonu çocukların güvenliğini tehlikeye attığı için kaldırılırken, 3.2 milyonu ise spam ve dolandırıcılık, 1.7 milyonu çıplaklık veya cinsel içerikli, 1.2 milyon adeti şiddet ve 900.000 civarı video ise şiddeti teşvik sebebiyle silindi.

Videoların bir yazılım tarafından kontrol edilmesi, Ocak – Mart dönemi ile kıyaslanırsa iki kat daha fazla video silinmesi anlamına geliyor. Kaldırılan videolardan sadece yüzde 3’üne itiraz edilmiş olunması YouTube’un geliştirdiği algoritmanın uygunsuz videoları tespit ve kaldırmada oldukça başarılı olduğunu gösteriyor.


Google Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecekGoogle Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecek
235 Milyon Instagram, TikTok ve YouTube profili sızdırıldı235 Milyon Instagram, TikTok ve YouTube profili sızdırıldı

PAYLAŞ