Yerli Twitter Yaay yayına girdi - Haberler - indir.com

Yerli Twitter Yaay yayına girdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-01 11:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan Twitter ile benzer özelliklere sahip olan Yaay Sosyal Medya yayına girdi.

Yerli Twitter kullanıcılarla buluştu

Dünya genelinde Çin, Rusya gibi kendi sosyal medya platformlarını yaygınlaştırmaya ve kullanıcı sayılarını yukarılara çıkarmaya çalışan ülkeler bulunuyor. Türkiye de bu ülkeler arasında yerini alabilmek için çalışmalara başlamış durumda.

Twitter, kopyala – yapıştır Tweetlerin görünürlüğü sınırlandıracakTwitter, kopyala – yapıştır Tweetlerin görünürlüğü sınırlandıracak

Özellikle Çin TikTok gibi oldukça popüler ve başarılı olan sosyal medya platformlarına imza attı. Türkiye de uzun zamandır sosyal medya üzerinden ülke aleyhine yapılan propagandalardan rahatsız oluyor ve yerli sosyal medya platformlarının eksikliğini sonuna kadar hissediyordu.

Android için Yaay indir

iOS için Yaay indir

Bireysel ve şirket bazında ülke içerisinde  arama motoru ve sosyal medya platformları geliştirilmiş olsa da sonu daima hüsran ile bitmişti.

Güçlü alt yapısı ile ilk Turkcell Yaani arama motorunu geliştirerek millileşme yolunda il adımı atmıştı. Devamında Yaani Mail servisini duyurmuştu.

Bir adım da Türk Telekom dan geldi ve yerli olarak Twitter’ çok benzeyen Yaay sosyal medya platformu duyuruldu.

Türk Telekom çatısı altında yer alan TT Ventures A.Ş. tarafından geliştirilen Yaay‘a telefon numarası kayıt olunabiliyor ve bir telefon numarasına bir tane hesap açabiliyorsunuz. Kayıt anında e-mail adresi talep ediliyor fakat cep telefonu zorunlu. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ