Yerli siber güvenlik laboratuvarı PriviaHub, global pazara açıldı - Haberler - indir.com

Yerli siber güvenlik laboratuvarı PriviaHub, global pazara açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-10 12:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde dünya çapında yaşanan siber güvenlik sorunlarına karşılık olarak ülkemizde de konuyla ilgili olarak çeşitli önlem çalışmaları başlamış bulunmakta. Ülkemizin siber güvenlik araştırmaları alanında önde gelen isimleri arasında olan Eyüp Çelik’in kurmuş olduğu “Privia Securiy” tarafından geçekleştirilen Ar-Ge çalışmaları siber güvenlik alanında kullanıcılarının ihtiyaçlarına çözüm sunabilecek yeni projeleri faaliyete geçirmeye devam ediyor.

Güvenlik alanında siber güvenlik danışmanı olarak uzun süredir deneyim kazanan GPEN , OSCP ve TSE gibi uluslararası geçerlilik sertifikalarına sahip alanında uzman ekibiyle birlikte hizmet veren şirket, senelerin kazandırmış olduğu tecrübeler sayesinde üstün çözümler üretiyor. Sektörün ihtiyaçlarını karşılamak için sistemlerini geliştirerek çalışmaya devam eden firmanın kadrosu tarafından geliştirilmiş olan “PrviaHub” siber güvenlik alanında var olan eksikleri tamamlamaya yönelik geliştirilen bir sistem olmakla birlikte, şirket sektör çalışanlarının kendilerini geliştirmesine tanıdığı eleman yetiştirme imkanları ve sektörde online tek geliştirme programı olarak da tüm dikkatleri üzerine topluyor.

Türkiye Kendi Siber Güvenlik Merkezi'ni KuruyorTürkiye Kendi Siber Güvenlik Merkezi'ni Kuruyor

PriviaHub gelişmiş bir hizmet kaynağı

 

Türkiye’de geliştirilen Bekchy “Yerli Üretim” belgesi aldı.

“PriviaHub” sahip olduğu siber güvenlik ve bilgi güvenliği uzmanları, kolluk kuvvetleri ağ ve sistem uzmanları, veri tabanı yöneticileri, sızma testi uzmanlarının yanı sıra, ekibinde bulunan siber güvenlik alanına meraklı öğrencileri sayesinde daha geniş bir kitleye hitap etmekle birlikte, “Kuruma özel Lab” özelliği sayesinde kurdukları sistemi üçüncü kişileri tamamen uzak tutarak, her müşteri için özel çalışma ve laboratuvar ortamı sağlayabiliyor.

Dünyanın neredeyse her yerinden ulaşımı olan “PriviaHub” skor tahtası sayesinde kurum içerisinde bulunan kullanıcılar arasında çeşitli yarışmalar düzenlenmesine imkan tanıyor ve bu sayede de kurum çalışanlarının kendilerini geliştirmeye her zaman devam etmesinde ciddi bir teşvik sağlıyor. Bunun yanı sıra sistemde gerçek hayattan esinlenmiş bir şekilde geliştirilmiş olan senaryolar sekiz farklı kategoride sunularak, yüze yakın bilgisayardan farklı zorluk seçeneklerine de sahip. “PriviaHub” tarafından geliştirilmiş olan bu sistem günümüzde sadece Türkiye’de değil, global pazarda da faaliyet vermekte.

Siber Saldırılar Hızla Artıyor!

Uzun süreli Ar-Ge çalışmalarının ardından faaliyete geçen “PriviaHub” hakkında, Privia Security kurusu olan Eyüp Çelik, siber güvenlik alanında en önemli konulardan ve ihtiyaçlardan bir tanesinin de teorik bilginin dışında gelişen teknolojide oluşan ve oluşabilecek saldırılara karşı olan savaşta pratiğin de önemli olduğunun altını çiziyor. Bunun büyük bir ihtiyaç olduğunu belirten Eyüp Çelik, bu ihtiyacı karşılamaya yönelik dünya çapında ki bazı platformların güncel teknolojiler uygunluklarında eksiklikleri olduğunu fark ettiklerini ve “PriviaHub”ı Türkiye’de ki mühendislik imkanlarıyla bu güncel teknolojiye uygun olarak tasarladıklarını belirtti. Global pazarda bulunan mevcut rakiplerine göre sunduğu olanakların daha çeşitli olduğunu dile getiren Eyüp Çelik, sistemlerinde yüzden fazla sistemin bulunduğunun altını çizdi.

Gelişmiş kadrosuyla hizmet vermekte olan şirketin ilerleyen dönemlerde dünya pazarında önemli bir yere sahip olması bekleniyor. Priviva Security'nin ilerleyen zamanlarda hangi hizmetleri faaliyete geçireceği ya da "PriviaHub"da nasıl yenilikler yapacağı ise şimdiden merak edilen konular arasında.

 


Siber güvenlikte doğru bilinen 5 yanlışSiber güvenlikte doğru bilinen 5 yanlış
Komtera 2019'da siber güvenlik tehlikesine karşı 10 siber güvenlik trendini açıkladı!Komtera 2019'da siber güvenlik tehlikesine karşı 10 siber güvenlik trendini açıkladı!

PAYLAŞ