Yerli oyun şirketi Peak Games, 1,8 milyar dolara satıldı - Haberler - indir.com

Yerli oyun şirketi Peak Games, 1,8 milyar dolara satıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-01 18:26:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz yıl içerisinde 41 TV kanalında aynı anda reklam yayınlamasıyla akıllara kazınan yerli oyun şirketi Peak Games, Türkiye tarihinin şüphesiz en değerli girişimlerinden biri oldu. Peak Games, ABD merkezli olan bir diğer oyun şirketi Zynga tarafından 1,8 milyar dolar yani 12 milyar TL'ye satıldı. Dünya çapında mobil oyun sektörüne damgasını vurarak adından söz ettirmeyi başaran yerli girişimler arasında bir yenisi daha eklendi. Toon Blast ve Toy Blast gibi oyunlarıyla dünya çapında popülerlik yakalayan, ABD televizyonlarında reklam veren ilk Türk şirketi Peak Games, artık ABD merkezli Zynga’nın oldu. Anlaşmayla ilgili olarak son zamanlarda çeşitli bilgiler veriliyordu fakat artık resmi olarak imzaların atıldığını net bir şekilde konuşmak mümkün. 

İki yıl önce İstanbul merkezli olan bir başka oyun geliştirici şirketi Gram Games'i 250 milyon dolara satın alan Zynga, 2017 yılında da Peak Games'in iki farklı departmanını bünyesine katmıştı. Türkiye merkezli oyun geliştirici şirketlerini yakından takip eden ve yatırımlarını burada yapmaya yönelik hareket eden Zynga, artık Peak Games'i tamamen satın aldı. 

Peak Games, 86 milyar dolarlık pazarda dünya devlerini solladıPeak Games, 86 milyar dolarlık pazarda dünya devlerini solladı

Peak Gamas, Türkiye’nin ilk unicornu olmayı başardı

Satış rakamı ile beraber Peak Games Türkiye'nin ilk unicornu olmayı başardı. Bunun nedeni ise 1 milyar dolar üzerinde değerlenmiş olması. Ülkemizde daha önce 1 milyar dolar değerlenme başarısını elde farklı bir şirket olmamıştı. Şöyle ki alıcı şirket Zynga, anlaşma gereğince 900 milyon dolar nakit, 900 milyon dolar değerinde de hisse vererek Peak ortaklarının yapmış oldukları yatırımları en az 18'e katlamış olacak. Bu bağlamda değerlendirme yapmak gerekirse Peak Games, yakın tarihin en karlı yerli girişimi olarak değerlendiriliyor. 

Peak Strateji Direktörü Ömer İnönü, “10 yıl içinde global mobil oyun sektörünün devlerinden birini Türkiye'den ortaya çıkardık. Bu hem Peak hem de ülkemiz adına gerçekten gurur verici. Büyümemizi, ilerlememizi ve yarattığımız etkiyi daha da artırmak adına, stratejik bir ortak ile güç birliği yapmak için en doğru zamanı bekledik.” açıklamasında bulundu.

Zynga yaptıkları çalışmalardan dolayı memnumiyetini dile getiren İnönü, “Yaptığımız anlaşma en temelinde Peak'in bütün ekibine, yaptıklarına ve yapacaklarına olan güvenin ve Peak'in potansiyelinin bir göstergesi. Mutluyuz, gururluyuz ama en çok da bundan sonra başaracaklarımız için heyecanlıyız.” dedi. 

Zynga’nın CEO’su Frank Gibeau “Peak’e ‘aramıza hoş geldin’ demekten gurur duyuyoruz. Peak dünyanın en iyi puzzle oyunu geliştiricilerinden biri. Böylesine yaratıcı ve tutkulu bir takımla yeteneklerimizi daha da ileri taşıyacak olmak bizi heyecanlandırıyor. Toon Blast ve Toy Blast’ın katılımıyla listelerde üst sıralarda yer alan oyun sayımızı 8’e çıkarırken, küresel kullanıcı sayımızı çarpıcı bir şekilde artırıyor ve gelecekteki yeni projelere hazırlanıyoruz. Peak ve Zynga birlikte daha da hızlı büyüyecek” açıklamasında bulundu.

"Türkiye’de anneler ve babalar çocuklarına inansınlar istiyorum"

Peak Games’in kurucularından olan ve CEO görevini yürüten en büyük hissedarı Sidar Şahin; “Bu anlaşmanın en önemli yanı, imkansızın başarılabileceğini somut olarak ortaya koyması. Türkiye’de anne babalar çocuklarına inansınlar istiyorum. Sevdikleri işi sürekli ilerleyerek yaptıkları sürece, başarabileceklerine inansınlar. Çocuklar da gençler de kendilerinin başarabileceklerine inansınlar. Çünkü her şey inanmakla başlar.” dedi. 


Peak Games'in Ryan Reynolds'lı reklam filmleri yayındaPeak Games'in Ryan Reynolds'lı reklam filmleri yayında
41 kanalda yayınlayan Peak Games reklamı çalıntı mı?41 kanalda yayınlayan Peak Games reklamı çalıntı mı?
Televizyonda reklam veren Peak nedir?Televizyonda reklam veren Peak nedir?

PAYLAŞ