Yerli kaynaklarla üretilen ilk helikopter havalandı! - Haberler - indir.com

Yerli kaynaklarla üretilen ilk helikopter havalandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-06 14:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Türkiye'de yerli kaynaklarımızla üretilen ilk helikopterimiz havalandı. T625 ismi verilen ilk yerli helikopterimiz ilk uçuşunu gerçekleştirmiş bulunuyor. Genel amaçlı ilk helikopterimiz olan T625, 12 yolcu  taşıma kapasitesi bulunan bu helikopter 2021 yılında seri üretime geçecek. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından üretilen bu model gövde ve rotor sistemleri, iniş takımları ve elektronik sistemlerin hepsini TÜSAŞ bünyesinde gerçekleştirdi. 2021 yılında tamamen seri üretime geçicek olan bu hava aracı VIP taşıma hizmetlerinde, hava ambulans servislerinde, arama ve kurtarma çalışmalarında, kıyı ötesi taşıma işlemlerinde kullanılması planlanıyor. 2013 yılında resmiyete dönüştürülen bu araç 2010 yılında tamamen çalışmalardan ibaretti.

T625 İlk uçuşunu gerçekleştirdi.

Helikopterin ilk uçuşunu sosyal medya üzerinden yayınlayan Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, "Tamamen milli kaynaklarla geliştirilen ilk helikopterimizin ilk uçuşu vatana millete hayırlı olsun. Tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkür ve tebrikler. Rabbimize hamdolsun."  açıklamalarında bulundu. Geliştirilen bu helikopter tamamen Türk kaynaklarına sahip. Helikopterin şu alanlarda kullanılması bekleniyor:

  • Kıyı ötesi çalışmalarda ve taşımalarda,
  • VIP taşıma hizmetlerinde (Kişiye özel hava aracı)
  • Arama ve kurtarma çalışmalarında
  • Hava ambulans servislerinde

Hava aracının gövde ve rotor sistemlerini, önemli elektronik parçalarını ve elektronik sistemlerini, iniş takımlarının hepsini TÜSAŞ bünyesinde geliştirdi. Bu helikopterin ilerleyen zamanlarda seri üretime geçmesiyle kendi hava aracımızı çeşitli iş ve hizmetlerde kullanabileceğiz. Hava aracı 2021 yılında seri üretime geçeceği belirtildi.





PAYLAŞ