Yerli, elektrikli araçların bataryası için yatırım yapılacak - Haberler - indir.com

Yerli, elektrikli araçların bataryası için yatırım yapılacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-10 16:33:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

11. Kalkınma Planı dahilinde, elektrikli olması hedeflenen yerli otomobil üretimine yönelik batarya yatırımı konusunda bazı çalışmalar yürütülecek. 11. Kalkınma Planı dahilinde olan bu yatırım, rekabet gücünün geliştirilmesi için hayata geçirilecek olan “Otomotiv Destek Programı’nın” bir parçası olacak.

2019 yılı ile 2023 yılları arasını kapsayan 11. Kalkınma Planı Pazartesi günü TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi)’ye sunuldu. Ekonominin her alanında değişim ve değişimin ön planda tutulduğu ve aynı zamanda Türkiye’nin üzerinde çalıştığı yerli otomobil üretimini destekleyecek konularda ele alındı. 11. Kalkınma Planı dahilinde, elektrikli olması hedeflenen yerli otomobil üretimine yönelik batarya yatırımı konusunda bazı çalışmalar yürütülecek. 11. Kalkınma Planı dahilinde olan bu yatırım, rekabet gücünün geliştirilmesi için hayata geçirilecek olan “Otomotiv Destek Programı’nın” bir parçası olacak. Aynı zamanda söz konusu olan program kapsamında sensör, yakıt hücresi ve yazılım gibi alanlarda teknoloji ve üretim kabiliyetlerinin geliştirilmesi de sağlanacak. Yerli otomobil projesi adına teşvik mekanizması da geliştirilerek bu sektörde bazı atılımlar sağlanacak.

Yerli Elektrikli Scooter Girişimi: MartıYerli Elektrikli Scooter Girişimi: Martı

Yerli elektrik otomobillerin gelişmesi ve yaygınlaşması ön planda olacak

Geliştirilen yeni teknolojiler ve değişen müşteri beklentileri çerçevesinde çevre teknolojileri, bağlantılı ve otonom araçlar, akıllı hareketlilik gibi kritik teknolojik konularda gelişme sağlanmak adına atılan önemli bir adım olacak. Otonom ve bağlantılı araçların hem geliştirilmesi konsun da hem de kullanılmasına yönelik bazı düzenlemeler sağlanacak. Öte yandan yurt içinde üretilen elektrikli otobüslerin, şehir içi ve şehir dışı taşımacılıkta kullanımının yaygınlaştırılması sağlanacak.

Yerli otomotiv için meslek liseleri ve meslek yüksek okulları açılacak

Yalnızca araç üretimi ile sınırlı kalmayacak olan bu planda dijitalleşmeye ve teknolojik gelişmelere uyum sağlanabilecek üstün donanımlı iş gücü yetiştirilecek. Otomotiv sanayisinin yoğunlaştığı iller arasında Kocaeli, İstanbul, Bursa, Adana, Aksaray, İzmir, Ankara ve Sakarya otomotiv endüstri meslek liseleri ve meslek yüksek okullarının açılması hedefleniyor. Öte yandan açılan bu meslek liselerinin ve meslek yüksek okullarının geliştirilmesi için ayrıca bir çalışma sürdürülecek. Yalnızca bunlarla sınırlı kalmayan 11.Kalkınma Planı’nda yeni nesil araçlardan veri toplanması, kullanılması ve katma değerli hizmetlere dönüştürülmesi konusunda mevzuat ve uygulamaya yönelik belirsizliklerin giderilmesi de bu çalışmalara dahil olacak. Bu sayede iş istihdamı konusunda da genç nesillere yeni yollar açılacak. Bakalım süreç nasıl işleyecek. Süreci an be an sizler için takip edip devamlı olarak bilgi aktarımı sağlayacağız. Bizi okumaya ve takip etmeye devam edin. Aynı zamanda sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip ederek diğer gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

 

 

 


 


Yerli elektrikli otomobil gün yüzüne çıktıYerli elektrikli otomobil gün yüzüne çıktı

PAYLAŞ