Yerli Baz İstasyonu

Yerli Baz İstasyonu "ULAK" Hizmete Girdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-25 16:15:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Kars Kültür Merkezi'nde yapılan bir tören ile yerli baz istasyonu ULAK 'ın kullanıma sunulduğu duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın desteğiyle, Savunma Bakanlığı'nın koordinasyonuyla ve bununla beraber aynı zamanda ASELSAN'ın öncülüğünde tasarlanmaya başlanan milli baz istasyonunun kullanım alanının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi oldu. 

Türkiye'nin ilk yerli baz istasyonu olan ULAK Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde aktif olarak kullanılmaya başlandı. ULAK'ın kurulum aşamasında Turkcell altyapısının kullanıldı. ULAK Haberlleşme AŞ Genel Müdürü Metin Balcı konu ile ilgi yaptığı açıklamada Turkcell'in alt yapı sistemini kullandığı gibi aynı zamanda diğer operatörlerin de destek vermesi ile birlikte iber güvenliği artırılmış uçtan uca milli bir iletişim sağlanabileceğini dile getirdi.

9PM Football Managers Adlı Yerli Menajerlik Oyunu Yayınlandı9PM Football Managers Adlı Yerli Menajerlik Oyunu Yayınlandı

Yerli baz istasyonu ULAK Külliye'de kullanılıyor

"Külliye'nin mobil iletişim altyapısının ULAK baz istasyonlarıyla karşılanmaya başlanması, Türkiye'nin üst yönetiminin dijital dönüşüm ve bu dönüşümü destekleyecek iletişim altyapılarında verdiği desteğin en somut örneğidir" diye konuşan Balcı, yerli baz istasyonu için "Türkiye'nin 5G ve ötesi için iletişim gücü" sloganını kullandığını dedi. Yerli iletişim ağının somut örneği olarak karşımıza çıkan ULAK sorunsuz bir şekilde işlem yaparak Türkiye'nin iletişim sisteminde bulunan sorunların her birini ortadan kaldıracaktır. 

Külliye'de açılışı yapılan yerli baz istasyonunun 71 bir ilde aktif olarak kullanılacağını söyleyen Balcı; "Geldiğimiz nokta çok kritik bir kırılım noktası. 4,5G'yi ürünleştirmeye, özelliklerini artırmaya gayret ederken 5G için de konsantre bir şekilde ürün odaklı olarak çalışmalarımızı tamamlamaya özen gösteriyoruz." şeklinde konuştur. Yerli üretimde git gide gelişim göstermeyi başardığımızın kanıtı olan ULAK sayesinde Türkiye'nin iletişim sistemi yerli baz istasyonu üzerinden olacak. 

Yerli ve milli ürünler ile geliştirilen ULAK hem Türkiye'nin gelişmesi hem de iletişim sisteminin çok daha güvenli bir sistem üzerinden sağlanması halinde iletişim sistemi çok daha verimli olacaktır. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açılış töreninde, teknoloji, bilgi çağının çok daha bilinçli bir şekilde gelişeceği yönünde yapılan çalışmaların çok daha ileri düzeye taşıyacaklarını belirtti. her geçen daha çok yol katettiklerini belirten Aslan; " ULAK Projesinde birinci faz için, bin 799 yerleşim yeri için yerlilik oranını yüzde 10 olarak öngörmüştük, yüzde 43'e çıkardık." dedi. 


DiRT Rally 2.0 kariyer modu netleşiyorDiRT Rally 2.0 kariyer modu netleşiyor
3 milyar indirmeye ulaşan VLC Player rekora gidiyor3 milyar indirmeye ulaşan VLC Player rekora gidiyor
Google'daki kariyerini bırakan Taylan Yıldız ABD'den neden geri döndü?Google'daki kariyerini bırakan Taylan Yıldız ABD'den neden geri döndü?

PAYLAŞ