Yeni Zelanda'dan sosyal ağlara vergi sistemi! Dengeler değişebilir! - Haberler - indir.com

Yeni Zelanda'dan sosyal ağlara vergi sistemi! Dengeler değişebilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-19 15:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Yeni Zelanda’da hükümet tarafından alınan kararların, sosyal ağ ve teknoloji şirketleri için yeni vergi tartışmaları başlatılacağı konuşuluyor. İşte detaylar. 

İnternet reklamlarına vergi geliyor! 

İnternet reklamlarına vergi geliyor!İnternet reklamlarına vergi geliyor!

Facebook ve Google başta olmak üzere Yeni Zelanda’da hizmet veren sosyal ağlara yönelik yeni kararlar almaya hazırlanan Yeni Zelanda hükümeti, bu konuda tüm dünyaya örnek olabilir. Konuyla ilgili resmi açıklamalarda bulunan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, vergi konusunda bazı adaletsizliklerin olduğuna dikkat çekerek yeni vergi sistemine geçileceğini duyurdu.

Yüzde 2 ya da 3’lük kesinti olacak

Vergi sistemindeki düzenlemelerin de hazır olduğunu söyleyen başbakan, şirketlerin gelirler üzerinden yüzde 2 ya da yüzde 3 oranında vergi ödemelerinin gerektiğini söyledi. İlgili düzenlemenin en önemli gerekçesi, ulusal şirketlerle yerel şirketler arasındaki avantajları ortadan kaldırmak olduğu söylenirken ilgili düzenlemenin 2020 yılı itibari ile geçerli olacağı belirtildi.

Mevcut düzenleme sonrasında sistemde nasıl bir değişikliğin olacağı, sosyal ağların bu duruma nasıl yaklaşacağı ve en önemlisi bu durumun diğer ülkeler için örnek olup olmayacağı oldukça merak ediliyor.  

Whatsapp'ta Vergi Dönemi Başlıyor!



PAYLAŞ