Yeni iPhone 11'de kalem olabilir - Haberler - indir.com

Yeni iPhone 11'de kalem olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-01 16:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, eylül ayı itibariyle sunacağı yeni iPhone modelleri olan iPhone 11, 11 Max ve 1 R adlı akıllı cihazlar hakkında ilginç bir detay ortaya çıktı. iPhone 11, 11 Max ve 11 R adlı akıllı cep telefonları modelleri Citi Research bünyesinde çalışan analistlerin haklı olması halinde Apple Pencik desteği ile beraber gelecek. Bildiğiniz üzer Samsung zaten bu hizmeti kullanılıyordu. Şöyle ki daha önce Steve Jobs geçtiğimiz yıllarda kimse istemiyor, sevmiyor şeklinde eleştirdiği "kalem" kullanımını, 2019 yılında raflarda yerini alması beklenen yeni iPhone modellerinde kullanmayı düşünüyor gibi gözüküyor. 

Söz konusu bu kalem kullanımı için yeni bir kalem üretmeyi düşünmeyen şirket, mevcut Apple Pencil kullanıcılarının iPad ile beraber iPhone akıllı cihazlarını da yönetmesini sağlamak istiyor gibi gözüküyor. Yeni cihazlara gelmesi beklenen bu kalem desteğini açık açık lansman sırasında tanıtması beklenmeyen teknoloji devi, bu esnada özellikle de büyük ekranlı yani 11 Max adlı akıllı cihazı tercih eden kullanıcılar için kalem kullanımının son derece doğru olacağı düşünülüyor. Fakat şöyle bir durum da var ki telefonun boyutu ne kadar büyük olursa olsun hiç bir iPhone kullanıcısının yanında kalemini de taşıması beklenmiyor. Taşıma açısından değerlendirdiğimizde Galaxy Note, ailesinde yer alan entegre bir çözüm haricinde cihazın kalem ile aktif bir şekilde kullanılması pek de olası bir durum olarak gözükmüyor. 

Bu yıl 3 iPhone modeli tanıtılacakBu yıl 3 iPhone modeli tanıtılacak

iPhone 11,11 Max ve 11 R hakkında 

Apple şirketi bildiğiniz üzere ürettiği ürünleri desteklemek adına her zaman yan ürünler üzerinde de çalışmaya yönelik hareket ediyor. Yakın zamanda raflarda yerini alacak olan bu üç iPhone modeli A13 Bionic adlı işlemci sisteminden gücünü alırken yalnızca 11 ve 11 Max adlı cihazlar OLED ekran özelliği ile beraber gelecek. Bunun yanı sıra aynı zamanda diğerlerine göre çok daha hızlı çalışan bir FaceID'de cihazlarda yerini alacak. Yeni iPhone cihazların, ters kablosuz şarj sunacağı da elde edilen bilgiler arasındadır. 11 ve 11 Max adlı akıllı cihazın arka kısmında üç adet, 11 R adlı akıllı cihazın arka kısmına iki adet kamera yerleştiren akıllı cihaz üreticisi şirket, bu kısımda ultra geniş açıyı iPhone akıllı cihaz kullanıcılarının hayatına sokuyor. 

11 R adlı iPhone akıllı cihazın haricinde yeni Taptic Engine titreşim alt yapısını kullanacak olan akıllı cep telefonları, bazı kaynakların aksine USB-C'nin yerine Lightning portuyla gelecek gibi gözüküyor. Elde edilen kaynaklara göre akıllı cihazlarda Smart Frame özelliği de kullanıcılara sunulacak. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, akıllı cihazları ile beraber fotoğraf ve video çekimlerini normalden çok daha geniş bir şekilde yapacak ve bu şekilde çekim yapmayı seven kullanıcılara çekim sonrasında daha geniş kadraj ayarlaması yapmak için imkan verilecek. Cihazın ön kamerasının saniyede 120 kare kadar yavaş çekim yapabileceklerini söyleyen şirket, devrimsel nitelikte yenilikler ile beraber gelecek gibi gözükmüyor. 

 


iPhone Modelli Cep Telefonların Pil Ömrünü UzatmaiPhone Modelli Cep Telefonların Pil Ömrünü Uzatma
iPhone kullanıcıları tehlikede: Hey SiriiPhone kullanıcıları tehlikede: Hey Siri
iPhone gelirleri %12 geriliyoriPhone gelirleri %12 geriliyor

PAYLAŞ