Yeni Apple Watch modelinin üretimi karmaşık tasarımı yüzünden gecikebilir - Haberler - indir.com

Yeni Apple Watch modelinin üretimi karmaşık tasarımı yüzünden gecikebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-01 14:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple Watch modellerinin üretimini ertelemek zorunda kaldı.

Rapora göre, küçük ölçekli üretime başladıktan sonra şirket, bitmiş montajda hayal kırıklığı yaratan bir kaliteyle karşılaştı. Nikkei ile konuşan analistler, üretim gecikmesini yeni bir kan basıncı sensörü ve suya dayanıklılık özellikleri de dahil olmak üzere yeni, karmaşık bir tasarıma bağladılar.

Apple'dan Tim Cook'a 750 milyon dolar primApple'dan Tim Cook'a 750 milyon dolar prim

Apple, yeni Apple Watch ve iPhone modellerini genellikle Eylül veya Ekim aylarında piyasaya sürüyor, ancak şirket bu yıl için henüz bir yayın etkinliği açıklamadı. Apple, Apple Watch satış rakamlarını yayınlamıyor, ancak 2020′de 30.62 milyar dolarlık satış bildiren Apple’ın giyilebilir bölümünün en büyük bileşeni.

Apple Watch kullanıcı sayısı rekora koşuyor

Rapor, Apple’ın piyasaya sürüldükten sonra muazzam talebini karşılamak için yeterli yeni cihaz tedariğinin olmasını ve ürün piyasaya sürme planlarını gizli tutmasını sağlamak için sonbaharda piyasaya sürülmeden önce devasa üretim hatlarını hızlandırırken Apple’ın her yıl karşılaştığı mühendislik zorluklarını vurguluyor.

Nikkei raporu, Apple’ın yeni Apple Watch lansmanını erteleyebileceğine dair hiçbir belirti vermedi, ancak bunun Apple’ın yeni saatlerin piyasaya sürülmesinden sonra planlarını etkileyebileceğini söyledi.

Apple, yeni ürünlerin piyasaya sürülmesinden önceki aylarda montaj sorunlarını çözmek için sürekli olarak daha fazla sayıda piyasaya sürülmemiş ürün üreten katı bir prototip üretim sistemine sahiptir. Apple yeni bir ürün tasarladıktan sonra mühendisleri, şirketin kalite standartlarına bağlı kalarak kısa zaman dilimlerinde milyonlarca cihaz üretebilmesini sağlamak için üretimdeki sorunları çözmek için Asya’daki anlaşmalı fabrikalara uçuyor.

Geçmişte, Apple, operasyonları hakkında genellikle yorum yapmasa da, sonbahar lansmanlarını etkileyen üretim sorunlarıyla karşı karşıya kaldı.

Geçen yıl, Asya’ya seyahatleri hırpalayan pandemi sırasında, Ekim ayında iki iPhone 12 modeli ve Apple’ın tipik programından iki hafta sonra Kasım ayında iki model daha piyasaya sürüldü. Apple, 2017′de, Face ID adlı yüz tanıma kamerasında üretim sorunları olduğunu öne süren raporların ardından Kasım ayında piyasaya sürülmesinden sonraki haftalarda yetersiz kalan iPhone X adlı büyük bir iPhone yeniden tasarımını yayınladı.

Apple hisseleri Salı günü işlem sırasında yatay seyretti. Apple Watch için parça tedarikçileri karıştırıldı. Apple’a hücresel modem satan Qualcomm, %1′den daha az arttı.

Apple yorum yapmaktan kaçındı.

 


Apple Yüksek Komisyon Ödemelerinde Geri Adım AttıApple Yüksek Komisyon Ödemelerinde Geri Adım Attı
Apple Arcade’ye Lego Star Wars Oyunu GeliyorApple Arcade’ye Lego Star Wars Oyunu Geliyor

PAYLAŞ