Yemeksepeti, Mahalle için Marketyo'yu satın aldı! - Haberler - indir.com

Yemeksepeti, Mahalle için Marketyo'yu satın aldı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-13 12:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Yemeksepeti Mahalle projesi ile yeni bir yatırım yapmayı hedefleyen Yemeksepeti, bu alanda işlerini daha da kolaylaştıracak önemli bir satın alma gerçekleştirdi.

Türkiye'nin yemek siparişlerinde en çok kullanılan ve en eski uygulamalarından birisi olan Yemeksepeti, market alışverişi konusunda da seçenek sunmak istiyor. Özellikle son yıllarda pek çok farklı şirket tarafından önemli yatırımlar ile dikkat çekmeye başlayan online market alışverişi konusunda Yemeksepeti de trende uymayı hedefliyor.

Edinilen bilgilere göre başlangıç aşamasında 60 ilin kapsam dahilinde tutulacağı Yemeksepeti Mahalle’de tüketicilerin online market alışverişlerini yerel zincirlerden yapabilmesi adına uygulama üzerinden destek verilecek. Bu konuda daha kolay bir şekilde ilerlemek isteyen şirket, bu amaç doğrultusunda oluşturulmuş ve yazılım desteği sağlayan Marketyo’yu satın aldı.

Marketyo Yemeksepeti’ne Dahil Uluyor

Yerel esnafın dijitalleşmesi ve yerel market zincirlerinin mevcut sistem ile uyumlu hale getirilebilmesi adına Yemeksepeti tarafından yapılan satın alma oldukça kritik bir önem taşıyor. Platforma dair olan tüm marketler, dijitalleşme kapsamında sistemden daha iyi bir şekilde yararlanabilecek. Bu bakımdan yerel marketler tarafından listelenecek tüm ürünler kullanıcılar tarafından uygulama aracılığıyla satın alınabilecek.

CEO Nevzat Aydın’dan Mahalle Mesajı

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, “Yemeksepeti Mahalle ile kullanıcılarımıza mahallelerindeki esnaflardan ve yerel market zincirlerinden istedikleri ürünlere kolaylıkla ulaşmalarını sağlamakla kalmıyoruz, aynı zamanda esnafı da dijitalleştirerek yerel ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyoruz. Marketyo uzun süredir dikkatimizi çeken bir uygulamaydı. Marketyo’nun hedeflerimizle uyuşan doğru organizasyon yapısı ve sistemlerindeki çok sayıda yerel marketi Yemeksepeti kullanıcılarına ulaştırabilecek olmamız satın alma kararını olumlu etkiledi. Bu satın almayla birlikte Marketyo ekibi Yemeksepeti’nin bir parçası olacak. Yemeksepeti’nin Türkiye’den yaptığı bu satın alma Türk e-ticaret sektörünün en önemli yatırımlarından biri olarak önemli bir örnek teşkil ederken, Türkiye’de girişimciliğin değerlenebildiğini gösterebilmek açısından da genç girişimcilere ilham verecektir. Yeni dönem için heyecanlıyız” dedi.

Marketyo satın almasıyla birlikte iki şirketin iş gücü de birleştirilmiş durumda. Bu bakımdan kısa süre içerisinde proje ile ilgili daha büyük yeniliklerin duyurulması ve yeni online market alışveriş sisteminin aktif hale getirilmesi bekleniyor.





PAYLAŞ