Yapay Zekalar Pizza Yapacak - Haberler - indir.com

Yapay Zekalar Pizza Yapacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-21 10:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

MT araştırmacıları, tersine mühendislik düşüncesinden yola çıkarak, gelişen teknolojiler arasında adından sıklıkla söz ettiren yapay zekanın bir pizzanın nasıl ve hangi malzemelerden yapıldığını tahmin edebileceğini düşünerek, bir proje araştırmasına başlamışlar. Dışarıdan anlatıldığında kulağa saçma bir fikir gibi de gelse, gelişen yapay zekanın geliştirildiğinde, yemeklerin nasıl yapıldığını da tahmin edebileceği ve bu doğrultuda bir tarif de sunabileceği düşünülüyor. 

Araştırmacılar PizzaGAN adını verdikleri yapay zekayı geliştirmek için toplamda 5500 adet pizza fotoğrafını yapay zekaya clip art olarak yüklemişler. Yüklenen her pizza üzerine 10 malzeme olmasına dikkat eden ekip, ardından sisteme 9213 tane gerçek pizza fotoğrafı yüklemişler. 

Google'a Göre Yapay Zeka ile Kanser Önceden Tespit EdilebilirGoogle'a Göre Yapay Zeka ile Kanser Önceden Tespit Edilebilir

PizzaGAN Harikalar Yarattı 

Yapay zeka nedir? İnsanlığa faydası mı yoksa zararı mı var?

Elde edilen verilerle yapay zekayı iyice eğiten araştırmacılar sonrasında ise çalışmanın işe yarayıp yaramadığını test etmek için, PizzaGAN’a pizza resmi göstererek, pizzanın içerisindeki malzemeleri ve hangi sırayla eklendiğini tahmin etmesini istemişler Elde edilen sonuç ise araştırmacıların tahmin ettiğinden daha büyük bir başarıya sahip. 

Eğitilen yapay zeka sadece pizzanın içeriğini bilerek yetinmeyip, pizzaya farklı malzemelerde ekleyerek çiğ ve pişmiş hallerini göstermiş.  Yeni lezzetlerin yaratılmasına da olanak sağlayan PizzaGan şimdilik sadece pizza üzerinde çalışsa da, araştırmacılar yapay zekanın burger, salata ve diğer yiyecek türleri için de geliştirilebileceğini düşünmekte. 

Hatta yapay zekanın giyim sektörü içinde geliştirilebileceğini düşünen araştırmacılar, yapay zekanın bir alışveriş asistanı olarak tasarlanabileceğini ve bu şekilde kişilere farklı kombinler sunarak, ürünleri yeni tarzlara göre satın alabileceğini de düşünüyor. 

 


Yapay Zeka Ses Analizi ile İnsanların Görüntüsünü Tahmin EdiyorYapay Zeka Ses Analizi ile İnsanların Görüntüsünü Tahmin Ediyor
Yapay Zeka Dokunduğu Nesneleri TanıyabilecekYapay Zeka Dokunduğu Nesneleri Tanıyabilecek

PAYLAŞ