Yapay zeka destekli grip asistanı Fluai tanıtıldı - Haberler - indir.com

Yapay zeka destekli grip asistanı Fluai tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-10 17:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Yesil Science tarafından geliştirilen FluAl, semptom gösteren kişilerin hastalıklarına dair bilgiler sunarken, gereksiz ilaç kullanımını durumunu da ortadan kaldırmayı hedefliyor. Tıp ile teknolojiyi bir pota içerisinde eriterek sağlık konusundaki bazı problemlere yenilikçi çözümler getirmeyi hedefleyen Yesil Science, nezle, grip gibi üst solunum hastalıklarında kullanıcılara kişisel analiz yaparak çeşitli önerilerde bulunmak adına FluAl uygulamasının tanıtımını gerçekleştirdi. 

Hastanelerde uzun bir süre bekleme süreleri, muayene ve ulaşım maliyetleri, hastaneden enfeksiyon bulaşma riski, hastanelerin yoğunluğu yoğunluk karşısında yetersiz kalması gibi problemleri ortadan kaldıracak bir çözüm olarak tanımlanan FluAl, çeşitli semptomları taşıyan kişilerde; ateş, öksürük ve benzeri şikayetleri, boğazının fotoğrafı üzerinden yapay zeka analizi yaparak kişilere hastalık durumu hakkında detaylı bilgiler ve öneriler sunuyor.

FluAI, gereksiz ilaç kullanımını ortadan kaldırmayı hedefliyor

Üst solunum enfeksiyonu sorunu nedeniyle alınan antibiyotiklerin yüzde 50'sini gereksiz yere kullandığını dile getiren Yesil Science, FluAI ile ilk olarak antibiyotik olmak üzere gereksiz ilaç kullanımının önüne geçmek hedefleniyor. FluAI uygulamasının dünyanın yapay zeka destekli ilk grip asistanı olduğunu söyleyen Yesil Science Kurucusu Yusuf Yeşil, uygulama ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “FluAI, sağlıkta yapay zeka konusunda Türkiye'de pratiğe dönüşen en önemli uygulamalardan biri. Konusunda deneyimli doktorlar ve mühendisler olmak üzere birçok farklı alandan kişinin bulunduğu deneyimli bir ekip tarafından geliştirildi. Birçok üniversiteden, akademisyenlerden destek ve danışmanlık aldık. Sağlık teknolojileri ve uzaktan sağlık ve mobil sağlık alanlarında Türkiye için çok önemli, adeta devrim niteliğinde olan ürünümüz; NVIDIA, TÜSİAD, Teknopark İstanbul, İstanbul Sanayi Odası, AİFD gibi birçok kurumun programında yer alıyor. Halihazırda yürüyen bir klinik çalışmasının bulunuyor, yakında sonuçlarını da yayınlayacağız.”

Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 





PAYLAŞ