Günümüz teknoloji çağında vazgeçilmezimiz olan yeri geldiğinde kelimelerle anlatamayacağımız şeyleri anlatan emojiler şüphesiz internet üzerinden iletişimlerimizin kilit bir parçası. Yazılı iletişimlerimizde duygularımızı anlatmakta hep güçlük çekeriz ancak emojiler sayesinde görseller yerini daha pratik olan simgelere bırakırlar.

Gülümsemeyi ifade eden 🙂 işareti o kadar meşhur olduki zamanla diğer duygularımızı ifade eden pek çok simge ortaya çıktı. Bu simgeleri online iletişimlerimizde sık sık kullansak da bazı simgeler hayal ettiğimiz simgelerden farklı anlamlara geliyor olabilir.İşte sizin de yanlış kullanmış olabileceğiniz 9 emoji:

Dua Eden Eller

20180127 duaedeneller

Başınıza gelen kötü şeylerde temennilerimizde yardıma ihtiyacı olan kişilere destek için bu emojiyi kullanılıyor olabilirsiniz ancak aslında bu emoji karşısındaki kişiye minnet duyduğumuzu belirtmek veya özür dilemek anlamına geliyor.

Eli başının üzerinde duran kız

20180127 ellerba%C5%9F%C4%B1n

Bu emoji yaygın olarak şaşkınlığı ifade etmek ya da hayrete düşmek anlamında kullanılıyor fakat aslında bu işaret Tamam yani OK anlamına geliyor.

Açık Eller

20180127 acik eller

Bu emoji genelde çevrimiçi yazışmalarda bir şeyi reddetmek anlamında kullanılsa da aslında kucaklamak anlamında üretilmiş.

Terleyen Surat

20180127 ter

Başından ter damlayan bu emoji çok yorulmak üzüntü amacıyla kullanılıyor. Ama aslında bu kaygı ve stres durumuna maruz kalmayı ifade ediyor.

Eli Havada Kadın

20180127 elhavada el

Elini havaya kaldırmış iddialı bir kadını gösteren bu emoji senden daha iddialıyım şeklinde kullanılıyor. Genelde karşıdaki kişileri hafife almak daha iyi olduklarını anlatmak için kullanılıyor. Ancak aslında “size nasıl yardım edebilirim” anlamında üretilmiş.

Üzgün Surat

20180127 %C3%BCzg%C3%BCnsurat

Gözünden süzülen bir damla yaş ile üzgün ağlamaklı birini gösterdiğini düşündüğünüz bu emoji aslında uykusu gelmek anlamına geliyor.

Yatan Adam

20180127 yatan adam

Yere yatan bir adama benzeyen bu emoji kullanıcılar tarafından düşünceli olduklarını ifade etmek için kullanılıyor fakat aslında bu birisine saygı göstermek ya da birisinden özür dilemek anlamını taşıyor.

Tavşan Kulaklı Dans Eden Kızlar

20180127 tav%C5%9Fankulakl%C4%B1

Genellikle kız kıza eğlenmek ya da mutluluk anlamında kullanılan bu emoji aslında uzak doğu için tavşan kızlar ve cosplay kostümleri ifade etmek için tasarlanmış.

Yıldız Kayması

20180127 y%C4%B1ld%C4%B1z

Çoğunlukla yıldız kayması ve bu çağrışımı ile dilek tutmayı anımsatan bu emoji aslında çizgi filmlerden de bildiğimiz baş dönmesi anlamını taşıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir