Yakında Google Haritalar'a gelecek 'Gizli Mod'un testlerine başladı - Haberler - indir.com

Yakında Google Haritalar'a gelecek 'Gizli Mod'un testlerine başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-19 12:34:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın başarılı servislerinden birisi olan Google Haritalar uygulaması için yeni bir Gizli Mod özelliğinin testlerine başlandı. Kullanıcılarına gizlilik tarafında koruma seçenekleri sunmak için Haritalar uygulamasına yenilikler verileceği bir süre önce duyurulmuştu. Bu noktada Google Chrome’da yer alan Gizli Mod özelliğinin Haritalar uygulamasına gelmesi bekleniyordu. Ne zaman yayınlanacağı belli olmayan bu özelliğin şimdi ise testleri bir grup kullanıcı tarafından deneyimlenmeye başlandı. Gizli Mod özelliğinin duyurulmasından aylar sonra Eylül ayının ortasında bu yeni özellik kullanıcılara ulaşmaya başlandı. Bazı seçilmiş kullanıcılardan oluşan bir grup kişi tarafından Google Haritalar için gelen özellikler herkesten önce test edilmeye başlandı. Bu yeni özelliğin ise çok yakın zamanda tüm kullanıcılar ile buluşması bekleniyor.

Google Haritalar Gizli Mod Testleri Başladı

Google ekran alıntısında arama yapma özelliğini mi sunacak?Google ekran alıntısında arama yapma özelliğini mi sunacak?

Böyle bir özelliğin getirilme amacında ise kullanıcının kendi gizliliğini koruyabilmesi olarak açıklanıyor. Tıpkı Google Chrome gibi kullanıcıların arattıkları yerleri Google hesabınıza kayıtlı kalmasını istemiyorsanız bu gizli modu açarak harita gezintisi yapabileceksiniz. Google’ın yapmış olduğu duyuru esnasında paylaştığı ön izleme videosunda özelliğin oldukça basit bir kullanıma sahip olduğu gözüküyor. Bir yeri gizli bir şekilde aramak istiyorsanız profil resminize tıkladıktan sonra daha sonra gelen “Gizli Modu Aç” seçeneğine basmanız yeterli olacaktır.

Bu işlem ile beraber Google Haritalar aramalarınız Google tarafından kaydedilmeyecektir. Bu yeni özelliğin henüz ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmezken, şuan için test aşamasında olduğunu belirtelim.


İlgili uygulamalar
Google Lens ekran görüntüleri ile entegre oluyorGoogle Lens ekran görüntüleri ile entegre oluyor
Google arama sonuçlarında videoların belirli bölümlerini de bulabileceksinizGoogle arama sonuçlarında videoların belirli bölümlerini de bulabileceksiniz

PAYLAŞ