Yahoo yeniden satıldı - Haberler - indir.com

Yahoo yeniden satıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-06 12:01:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Verizon Medya Grubu’na ait olan Yahoo için sürpriz bir karar alındı. Yahoo ile birlikte pek çok farklı internet servisi Apollo adındaki bir şirkete satıldı.

İnternetin ilk dönemleri itibariyle büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan Yahoo uzun yıllar bu liderliğini sürdürse de zaman içerisinde rekabette geride kaldı. Başarısızlık sonrasında çeşitli satın almalar ile sürekli sahibi değişen Yahoo için yeni bir satış anlaşması daha yapıldı.

Yahoo Answers'ın fişi 21 yıl sonra çekiliyorYahoo Answers'ın fişi 21 yıl sonra çekiliyor

Dev yatırım, büyük zarar!

Yahoo, geçtiğimiz yıllar içerisinde Amerika Birleşik Devletleri'nde operatör hizmeti veren Verizon tarafından 4,5 milyar dolarlık yatırım ile satın alınmıştı. Üstelik bu satın almanın hemen ardından 2015 yılında 4.4 milyar dolarlık yeni bir yatırım daha yapan Verizon, AOL grubunu da bünyesine dahil etmişti. Bu yatırımlar ile birlikte Yahoo'nun daha fazla ön planda tutulacağı ve yeni değişiklikler ile birlikte daha fazla kişiye ulaşacağı düşünülse de beklen olmadı. Verizon tarafından ciddi yatırım yapılmış olmasına rağmen satış kararı alındı.

Yahoo resmen el değiştirdi!

Yapılan görüşmelerin ardından Apollo Global Management adındaki şirkete Yahoo resmen satıldı. Konaklama alanında hizmet veren Apollo Global Management, teknoloji alanında satın almasıyla yeni bir girişimde bulunurken anlaşmanın 5 milyar dolar fiyat üzerinden yapıldığı belirtildi. Yahoo başta olmak üzere AOL gibi tüm servislerin dahil edildiği yeni satın alma planında Verizon, 5 milyar dolar gibi bir zarar yaşadı.

Yüzde 10 pay aldı

Yahoo için yaptığı yatırımlar nedeniyle ciddi zarar gören Verizon, yeni satın alma işlemleri sırasında yüzde 10 oranında şirket payı aldı. Şirket tarafından satın alma sonrasında yaşanan sızdırma nedeniyle Verizon oldukça zorlu bir dönemden geçmişti. Yaşanan skandalın ardından stabil bir şekilde var olmaya devam eden Yahoo için yeni satın almanın nasıl bir değişiklik yaratacağı ve rekabet düzeyine erişip erişmeyeceği oldukça merak ediliyor.



PAYLAŞ