Yahoo tekrar satışa koyuluyor - Haberler - indir.com

Yahoo tekrar satışa koyuluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-29 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Popülerliği her geçen gün devam eden Yahoo, sahibi Verizon tarafından satış listesine eklendi. Verizon'ın AOL ve Yahoo için 5 milyar dolara yakın miktarda para ödediği aktarılan bilgiler arasındadır. Verizon iki şirket için 9 milyar dolara kadar ödeme yaptı. ABD merkezli telekomünikasyon şirketi Verizon Communications'ın iki yıl önce başlatmış olduğu kaçır harekatı her geçen gün devam ediyor. 

Başarılı şirket, son olarak bir zamanlar dünyanın en güçlü internet platformlarından biri olarak değerlendirilen Yahoo'yu satışa çıkardığı iddialar arasında yer alıyor. Verizon, Yahoo'yu 2017 yılında 4.5 milyar dolara satın almış oldu. Verizon'ın hem Yahoo hem de AOL için görüşmeler yaptığı aktarılıyor. Wall Street Journal tarafından aktarılan iddialara göre Yahoo'yu 4.5 milyar dolar, AOL'yi ise 4.4 milyar dolara satın alan Verizon iki işirketi toplam olarak 5 milyar dolara satışa çıkarmak istiyor. Verizon'un satış işlemlerini gerçekleştirmek adına Apollo Global Management'le görüştüğü ifade edildi.

Tekrar söz sahibi olmak isteyen Yahoo Mail yenilendiTekrar söz sahibi olmak isteyen Yahoo Mail yenilendi

Verizon daha önce AOL satışı ile beraber şirkete katmış olduğu Huffington Post'u ve Yahoo'yla gelen tumblr'ı satmıştı. Yahoo 2008 yılında Microsoft'un 45 milyar dolarlık teklifini düşük bulduğu gerekçesi ile reddetmişti. Yahoo o günden sonra sürekli olarak değer kaybetmeye devam etti. ABD merkezli telekomünikasyon devi Verizon dijital reklamcılık dünyasında yaşanan değişimlerden yarar elde etmek için medya yatırımlarına başlamıştı. Fakat dünya genelinde ise medya kuruluşları gelir yöntemlerini yeniden düzenlemeye çalışıyor. Birkaç yıl önce sadece dijital reklama bağlı olarak hareket edeceği bilinen medya kuruluşları üyelik, satış ve etkinliklerden de gelir elde etmek adına çeşitli çalışmalar yapıyor. 

 


İlgili uygulamalar
Eski Yahoo mühendisi çıpla fotoğraf bulmak için binlerce hesabı hackledi mi?Eski Yahoo mühendisi çıpla fotoğraf bulmak için binlerce hesabı hackledi mi?
Arama motoru Yahoo artık bir sanal operatörArama motoru Yahoo artık bir sanal operatör
Yahoo Mail, Gmail ve Outlook’a nasıl bağlanır?Yahoo Mail, Gmail ve Outlook’a nasıl bağlanır?

PAYLAŞ