Yahoo Answers'ın fişi 21 yıl sonra çekiliyor - Haberler - indir.com

Yahoo Answers'ın fişi 21 yıl sonra çekiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-07 12:24:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

2005 senesinde kullanıma sunulan Yahoo Answers için yolun sonuna gelindi. İnternet ortamının en uzun soluklu soru-cevap platformlarından biri olan Yahoo Answers 4 Mayıs itibariyle kullanıma kapatılıyor.

Bildiğiniz üzere değişen kullanıcı alışkanlıkları zaman zaman bazı platformlara olan ilginin azalmasına neden oluyor. Bu noktada pek çok yazılım ve teknoloji şirketi de ilginin azaldığı platformları kapatarak yollarına devam ediyor. Uygulamaların fişini çekmekte rekor Google’da olsa da bugün Yahoo Answers kullanıcılarını üzecek bir bilgi ortaya çıktı. The Verge isimli bir sitenin ortaya çıkardığı bilgilere göre Sıkça Sorulan Sorular sayfası için yolun sonuna gelindi. Site bugün kapanış sürecinin nasıl işleyeceği konusunda bilgi verdi.

Tekrar söz sahibi olmak isteyen Yahoo Mail yenilendiTekrar söz sahibi olmak isteyen Yahoo Mail yenilendi

Yahoo Mail, Gmail ve Outlook’a nasıl bağlanır?

Aktarılan bilgilere göre Yahoo Answers’ın kapanış süreci 20 Nisan itibariyle başlayacak. Kullanıcılar bu tarihten itibaren platforma yeni kayıt oluşturmayacaklar. Resmi olarak kapanma süreci ise 4 Mayıs itibariyle başlayacak. Ancak bunun için kullanıcılarına belli bir süre tanıyacak olan Yahoo 4 Mayıs’tan sonra mevcut kullanıcılarının platformdaki içeriklerini indirmeleri için 30 Haziran’a kadar zaman tanıyacak. Ve 30 Haziran’an sonra site resmi olarak kapanmış olacak. Bu tarih itibariyle siteye giriş yapmaya çalışan kullanıcılar doğrudan Yahoo’nun ana sayfasına yönlendirilecek.

Yahoo, bu kararı almasındaki neden ise, sitenin ziyaretçi ve kullanıcı sayısının düşmesi Şirket tarafından konuyla ilgili olarak kullanıcılara gönderilen mesajda: “Yahoo Answers bir zamanlar Yahoo’nun ürün ve servislerinin önemli parçalarından biriydi. Ancak yıllar içinde değişen kullanıcı ihtiyaçlarına paralel olarak popülaritesi azaldı. Bu nedenle kaynaklarımızı başka ürün ve servislere yönlendirmeye karar verdik.” İfadelerine yer verildi.

 


Eski Yahoo mühendisi çıpla fotoğraf bulmak için binlerce hesabı hackledi mi?Eski Yahoo mühendisi çıpla fotoğraf bulmak için binlerce hesabı hackledi mi?
Arama motoru Yahoo artık bir sanal operatörArama motoru Yahoo artık bir sanal operatör

PAYLAŞ