Xiaomi'den yeni dönebilen kamera patenti  - Haberler - indir.com

Xiaomi'den yeni dönebilen kamera patenti 

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-11 17:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Xiaomi tarafından alınan yeni bir patent, telefon dünyasında büyük bir ilgi gördü. Patente göre kamerası hem öne hem de arkaya dönebilecek.

Telefon sektöründe artan rekabet, firmaların alternatif çözümler ve yeni teknolojiler üretmesini zorunlu kılıyor. Benzer bir hamle ise Xiaomi’den geldi. Xiaomi tarafından 2019 yılında çalışmaları başlatılan yeni kamera teknolojisi ile birlikte üçüncü nesil yeni bir tasarımın ortaya çıkarıldı.

Xiaomi satışları Apple'ın önüne geçtiXiaomi satışları Apple'ın önüne geçti

Patent başvurusu ile Xiaomi’nin yeni teknolojisi açığa çıktı

Konu ile ilgili detaylar Xiaomi tarafından yapılan patent başvurusu ile öğrenildi. Patentten elde edilen verilere göre ekran altında yer bulan kamera sistemi, kullanılmadığı durumlarda ekran altında kalacak. Kullanılmak istendiğinde ise yuvasından çıkacak olan kamera ihtiyaç duyulduğunda öne ihtiyaç duyulduğunda ise arka kamera işlevi görecektir. İç mekanizmasında dönebilen bir sistemi tercih eden Xiaomi, bu sayede kameranın öne ve arkaya kolayca dönmesini sağlıyor.

Xiaomi, Ön ve arkada ayrı kamera modellerine yer vermek yerine tek bir kamera sistemi ile hem ön hem de arka kamera ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Şu an için prototip aşamasında olan mevcut teknolojinin ne zaman geliştirileceği ve kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ancak telefonlarda Xiaomi tarafından böylesine bir teknolojiye yer verilecek olması, telefon dünyasında yeni bir akım yaratabilecek potansiyelde.

Dönebilen ekran altı kamera olarak tanımlanan yeni teknolojinin, yüksek kamera performansı sunması da mümkün görünüyor. Kameralarda farklı modüllere yer vermek yerine tek bir ana kamera üzerine kurulacak olan kamera sistemi, böylece hem selfie çekimlerinde hem de arka kamera ile yapılacak genel çekimlerde kişilerin daha yüksek çözünürlükte ve kalitede fotoğraflar elde etmesini sağlayacak.

Öncü örnekleri 2020’de tanıtılmıştı

Ekran altı kamera ile ilgili Xiaomi’nin geliştirdiği teknoloji bir ilk değil. Ancak dönebilirlik işlevi ekleyen Xiaomi, teknolojiyi kendine özgü hale getirmeyi başardı. Daha önce ZTE Axon 20 5G adıyla geliştirilen yeni modeli sektörde ekran altı kamera teknolojisi ile fark yaratmıştı.  2021 yılı içerisinde ekran altı teknolojisi kamera teknolojisini kullanması beklenen bir diğer marka ise Samsung.

Xiaomi tarafından geliştirilen dönüş yapabilme yeteneğine sahip kamera modüllerinin patent görüntüleri şöyle;




Xiaomi, gürültü engellemeye sahip yeni kulaklığa hazırlanıyorXiaomi, gürültü engellemeye sahip yeni kulaklığa hazırlanıyor

PAYLAŞ