Xiaomi, Vivo ve Oppo'dan dosya transfer yazılımı geliyor - Haberler - indir.com

Xiaomi, Vivo ve Oppo'dan dosya transfer yazılımı geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-19 14:03:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çinli teknoloji markaları Vivo, Oppo ve Xiaomi tarafından tıpkı AirDrop benzeri yeni bir dosya paylaşım sistemi geliştirildi. Android kullanıcıların bir süredir beklediği bu dosya transfer sistemi üç marka tarafından geliştirilerek hızlı ve kolay bir şekilde dosya aktarımı yapılabilmesi için sağlandı. Ağustos ayının son döneminde açık beta sürümün aktif olacağı düşünülürken, bu sistem ile üç marka arasındaki üçüncü parti uygulamalar kullanılmadan dosya transferleri gerçekleştirilebilecek. Oppo, Xiaomi ve Vivo tarafından yüksek hızlı dosya transferini mümkün hale getirecek bu yeni sistem prototip olarak duyuruldu. Bu sistem sayesinde bu üç markanın telefonları arasında saniyede 20 MB’a kadar dosya transferi çok rahat bir şekilde yapılabilecek.

Xiaomi, Vivo ve Oppo Dosya Transfer Sistemi

Vivo Z1 Pro'nun Lansman Tarihi Belli OlduVivo Z1 Pro'nun Lansman Tarihi Belli Oldu

AirDrop sistemi Apple tarafında sahip olduğu pratiklik ile oldukça yoğun bir şekilde kullanılıyor. Apple ekosistemi benzeri bir dosya transfer sistemi olması beklenen Android tarafında ise bu hamle Çinli telefon üreticilerinden geldi. Android cihazlar çeşitli kişiselleştirmeler ile geldiği için birbirlerinden farklı bir yapıda oluyorlar. Ancak bu yeni dosya transfer sistemi ile Oppo, Xiaomi ve Vivo markalı akıllı telefon modelleri video, şarkı, dosya ve fotoğraf gibi içerikleri 20 MB hız ile transfer yapabilecek.

Xiaomi, Vivo ve Oppo gibi markalar Çin telefon pazarında yüzde 50 gibi bir paya sahip durumda. Bu sayede Çin’de yer alan birçok akıllı telefon kullanıcısı bu dosya transfer sistemine sahip olacaklar. Gelecek için ise geliştirilebilirse tüm Android ekosistemi için tercihe edilebilen bir dosya aktarım sistemi olabilir. Huawei tarafında ise şirket Huawei Share OneHop adlı bir dosya transfer sistemini kullanıyor. Bu sistem ile Matebook model bilgisayar arasında da kolay bir şekilde dosya transferi gerçekleştirilebiliyor.  


Vivo iQOO Neo ilk kez satışa çıktıVivo iQOO Neo ilk kez satışa çıktı
Vivo Z5 Tanıtıldı: Özellikleri ve FiyatıVivo Z5 Tanıtıldı: Özellikleri ve Fiyatı

PAYLAŞ