Xiaomi, Türkiye'de açacağı fabrika için iş ilan yayınladı - Haberler - indir.com

Xiaomi, Türkiye'de açacağı fabrika için iş ilan yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-08 22:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, bilindiği üzere kısa bir süre sonra ülkemizde akıllı cep telefon üretimi yapmaya başlayacak. İlk üretim için geri sayım başlarken, mühendis düzeyinde işe alımlar yapılmaya başlanacak. 

Xiaomi, Türkiye fabrikası için mühendis işe alımı yapacak

Xiaomi ve Salcomp, kısa bir süre önce Avcılar'da kurulan üretim fabrikasında 30 milyon dolar yatırımla telefon üretimi yapacaklarını dile getirmişti. Markanın Türkiye müdür yardımcısı görevinde İrfan Öztürk, LinkedIn hesabı üzerinden paylaşmış olduğu bir ilanla yeni işe alımların duyurusunu yaptı. Burada yer alan bilgilere göre, yeni mezun veya birkaç yıl deneyimli test mühendisi ve teknik mühendis/yardımcıları istihdam edilecek. Aynı zamanda söz konusu 3 kadro için toplam 24 personel alınacağı da dile getirildi. 

Xiaomi, yeni mağazalarını Adana ve Gebze'de açtıXiaomi, yeni mağazalarını Adana ve Gebze'de açtı

15.000 metrekare kapalı alan üzerine kurulan bu yeni cep telefonu üretim fabrikasında toplamda 2000 kişi görev alacak. Bir diğer açıdan ise ay sonuna kadar başlayacağı dile getirilen üretimin nasıl yapılacağı da belli oldu. İlk aşamada ise üretimin büyük bir bölümü yarı demonte (SKD) şekilde gerçekleşecek. Birkaç içerisinde ise anakart üretimi de dahil olmak üzere tam demonte (CKD) üretim yapılması başlanacak. Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi'nin Türkiye fabrikasında tam kapasiteyle yıllık olarak 5 milyon cihaz üretileceği de elde edilen bilgiler arasında yer alıyor. Yoğun ilgi gören başvuruların kısa bir süre içerisinde tamamlandığı da bildirildi. Ancak Xiaomi dışında pek çok markanın daha Türkiye'de üretim yapmak için çalışma içerisinde olduğu dile getirildi. Böylelikle gelecek günlerde akıllı cep telefon üretimine yönelik daha farklı iş ilanı görmek mümkün olabilir. Xiaomi halihazırda son derece başarılı bir şirket olup ülkemizde de başarılı bir şekilde üretimlerine devam edeceği düşünülüyor. Konuyla ilgili gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 


Xiaomi'nin Mi Mix Alpha 2 için aldığı patenler tasarım hakkında ipucu veriyorXiaomi'nin Mi Mix Alpha 2 için aldığı patenler tasarım hakkında ipucu veriyor
Xiaomi MiTalk ile Clubhouse'a rakip oluyorXiaomi MiTalk ile Clubhouse'a rakip oluyor
Xiaomi Mi 11 Ultra'nın olası özellikleriXiaomi Mi 11 Ultra'nın olası özellikleri

PAYLAŞ