Xiaomi Türkiye fabrikasındaki sorunlar çözüme kavuştu! - Haberler - indir.com

Xiaomi Türkiye fabrikasındaki sorunlar çözüme kavuştu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-28 19:00:20
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Xiaomi'nin İstanbul Avcılar'da yer alan akıllı cep telefon üretim fabrikasında görev alan işçiler tarafından yapılan eylem sonuç buldu. Fabrikanın işletmeciliğini yapan Salcomp ile işçiler arasında anlaşma sağlandı. 

Çin merkezli teknoloji şirketlerinden Xiaomi'nin Türkiye'deki akıllı cep telefon üretimi yapan İstanbul Avcılar’da yer alan fabrikasının yüklenicisi Salcomp ile işçiler arasında olan sorunlar çözüldü. Hakkını aramak adına grev yapan ve sorunlarını kamuoyuna duyuran Salcomp çalışanları başarılı oldu. Salcomp'un işletmeciliği ile ilgilendiği fabrikadan işçiler zor koşullar altında çalıştıklarını ve haklarını alamadıklarını dile getirdi. Salcomp; sorunu çözmek adına, haklarını aramak için sendikaya üyeliği olan işçiler işten çıkarılmıştı. Bugün ise, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, günlerdir devam eden eylemler kapsamında işveren taraflarla yapılan görüşmeler olumlu bir şekilde devam ederken, bugün içerisinde tam olarak mutabakat sağlandığı, görüşmeler sonucu işten çıkarılan çalışanların hepsinin göreve geri alındığı dile getirildi. 

Xiaomi Türkiye fabrikasındaki işçi sorunu çözüldüXiaomi Türkiye fabrikasındaki işçi sorunu çözüldü

İşçiler tatil günleri içerisinde çalışmaya zorlandıkları, tatil günlerinde işe gitmek istemeyen çalışanlar hakkında tutanak tutulduğu ve ücret kesintisi yapıldığı dile getirilmişti. Zorunlu mesai baskısı yapıldığı ve fazla mesai ücretlerinin de ödemesinin yapılmadığı söylendi. Haklarını aramak adına haftalardır eylem yapılıyordu. Konuyla ilgili olarak bugün gelinen nokta ise işveren ve işçiler arasında anlaşmanın sağlanması oldu. Mart 2021 tarihinde açılan fabrikada, Xiaomi ve Redmi markalı akıllı cep telefon üretimi gerçekleşiyor. Yaklaşık olarak 30 milyon dolarlık yatırımla açılışı yapılan fabrika tam kapasiteye ulaştığında yılda 5 milyon adet akıllı cep telefon üretimi yapacak. 2022 yılının ilk aylarından sonra televizyon üretimine de başlanacak. 

Twitter'da gündemde yer aldı

Mutlu sona ulaşılmasıyla beraber Twitter’da #XiaomideZafer etiketi, 6. sıradan Türkiye gündeminde yer aldı. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın konu hakkındaki açıklaması şu şekilde oldu:

“İstanbul Avcılar'da faaliyet gösteren #Salcomp #Xiaomi işyerinde günlerce devam eden eylemler neticesinde işveren tarafı ile yapılan görüşmeler olumlu bir seyirde devam etmiş ve bugün itibari ile tam mutabakat sağlanmıştır. Buna göre işten atılan arkadaşlarımızın tamamı işe geri alınmıştır. İşveren yetki tespitine yaptığı itirazı hemen kaldıracak olup, itirazın çekilmesinin ardından kesinleşen yetkimiz ile birlikte işyerinde geçerli olacak toplu iş sözleşmesi sürecimiz ise süratle başlayacaktır.”


Xiaomi'den sesli asistan için ilginç isim kaydıXiaomi'den sesli asistan için ilginç isim kaydı
Xiaomi marka telefonlar depremi önceden bildirecekXiaomi marka telefonlar depremi önceden bildirecek
Xiaomi Türkiye'nin basın açıklaması!Xiaomi Türkiye'nin basın açıklaması!

PAYLAŞ