Xiaomi Türkiye fabrikası bugün faaliyete geçiyor - Haberler - indir.com

Xiaomi Türkiye fabrikası bugün faaliyete geçiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-29 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi Türkiye fabrikası ile ülkemizde üretime başlatacağı Şubat ayı içerisinde duyurmuştu. 30 milyon dolarlık yatırımla Salcomp ortaklığında İstanbul'da inşa edilen bu üretim tesisi bugün resmi olarak faaliyet göstermeye başlayacak. Ayn zamanda açılışa özel üst düzey katılımcılar teşrif edecek. 

Açılışta yer alacak bu isimler arasında Xiaomi Global Başkanı Shou Zi Chew ve Salcomp Avrupa Direktörü David Chang da yer alıyor. Aynı zamanda fabrikayı test üretimleri aşamasından bu yana yakından takip eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da muhtemelen açılışı ziyaret edecek.

İlk yerli üretim Xiaomi Redmi 9C olacakİlk yerli üretim Xiaomi Redmi 9C olacak

Xiaomi’nin Türkiye fabrikası açılıyor

Mart ayı ortasında Bakan Varank, Salcomp ve Xiaomi ortaklığı sonucunda kurulan Türkiye fabrikasını ziyaret etmişti. Henüz o dönemlerde sürecinde olan tesiste şirketin ilk olarak Redmi 9C cihazını ürettiği ortaya çıkmıştı. Helio G35 işlemci, dörtlü kamera ve 5,000 mAh pille dikkat çekici olacak olan bu telefon ülkemizde 1.900 TL fiyat etiketinden satışa sunulacak. Ancak Xiaomi Türkiye fabrikası bu cihazı seri üretmeye başladığında; fiyatlarda ciddi bir düşüş yaşanılacağı tahmin ediliyor.

Xiaomi akıllı telefonlar indirimli olabilir mi?

Bu ay Samsung şirketi Türkiye fabrikasında ilk yerli üretim gerçekleşmiş olacak. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı da bunun vatandaşlara yansıması konusunda açıklama yapıldı. Yerli üretimle beraber başlangıç segmentli modellerde 1.000 TL'ye varan indirim müjdelendi. Turnacı, yerli üretim kapsamında gözetim belgesi istenmediği söyledi. Aynı zamanda gümrük vergisinden muafiyet geldiği için akıllı telefon fiyatlarının düştüğünün altı çizildi. Güney Kore merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Samsung'tan sonra şimdi gözler Xiaomi Türkiye fabrikası üzerinde toplandı. Aynı şekilde Çin merkezli bu şirketin de ülkemizde üreteceği cihazların indirimli rakamlardan satışa sunulması bekleniyor. 

Xiaomi Türkiye fabrikası nerede?

İstanbul Avcılar fabrikası için basın görevlileri ile açılış detaylarını paylaşan Xiaomi, burada 2 bin kişiye istihdam sağlayacakları dile getirildi. Aynı zamanda tesiste yılda beş milyon adet akıllı cep telefon serisi üretime başlanacak. 14 bin metrekare alana sahip olan bu yeni fabrika Firüzköy Bulvarı, Üniversite Mahallesi’nde yer alıyor. Şirket, bu fabrikada daha çok giriş seviye akıllı cep telefonlara üretecek. Şimdiden seri üretime geçecek olan bu ilk akıllı cihazın hangisi olduğu netlik kazanırken, tesisin açılış konuşmalarında konuya ilişkin daha fazla ayrıntı aktarılacak. Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi'nin ülkemizde bir fabrika inşa etmiş olması, ülkemiz adına son derece başarılı bir hareket olurken akıllı cihazlar açısında da olumlu olduğu değerlendiriliyor. 


Xiaomi Mi 10S global sürümüyle görüntülendiXiaomi Mi 10S global sürümüyle görüntülendi
Xiaomi Mi Pad 5'in özellikleri sızdırıldıXiaomi Mi Pad 5'in özellikleri sızdırıldı
Xiaomi Mi Mix görüntüleri sızdırıldıXiaomi Mi Mix görüntüleri sızdırıldı

PAYLAŞ