Xiaomi Super Charge Turbo hızlı şarj sistemi heyecanlandırıyor: 4.000 mAh 17 dakikada dolacak! - Haberler - indir.com

Xiaomi Super Charge Turbo hızlı şarj sistemi heyecanlandırıyor: 4.000 mAh 17 dakikada dolacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-20 15:03:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden olan Xiaomi, sadece sunmuş olduğu akıllı telefon modelleri ile değil, yenilikçi teknolojileri ile de dikkatleri çekmeye devam ediyor. Şimdi ise büyük bir merak uyandıran 100W hızlı şarj teknolojisi yeniden gündeme geldi. Tasarım ve fizik gereği akıllı telefonların var olan pil değerleri belli bir seviyeye kadar çıkabiliyor. Bu durumda ise şirketler bu bulunan bataryaları daha hızlı doldurmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyorlar. Bunlardan birisi olan Xiaomi ise 8 ay önce önemli bir adım atmış ve 100W gücünde hızlı şarj teknolojisinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Daha önce gösterildiği üzere bu teknoloji sayesinde 4000 mAh’lik bir pil sadece 17 dakika gibi bir sürede tamamen dolabiliyordu. Yüzde 50 seviye doluma ise 7 dakika gibi bir sürede erişmek mümkün oluyor.

Xiaomi 100W Hızlı Şarj Teknolojisi

Xiaomi Wireless Mouse 2 duyurulduXiaomi Wireless Mouse 2 duyuruldu

Uzun süredir bu yeni teknoloji hakkında henüz detay gelmezken, yakın zamanda yeni gelişmeler yaşandı. Öyle ki Xiaomi’ye göre bu yeni teknoloji bazı özel güvenlik sistemleri içeriyor. 100W gibi büyük bir hızlı şarj noktasında akıllara ilk olarak güvenlik geliyor. Bu yüksek enerji akımının hem pil hem de akıllı telefona ciddi ısınma ve yük yaratması bekleniyor. Xiaomi ise bu noktada sistemin sorunsuz olduğunu iddia ediyor ve güvenlik noktasında hiçbir problemin olmadığını belirtiyor.

Xiaomi bu teknolojisini Super Charge Turbo olarak adlandırıyor. Diğer yandan Vivo şirketinin de 120W’lık bir teknoloji üzerinde çalıştığı biliniyor. Bakalım bu hızlar yakın zamanda gerçekleşecek mi göreceğiz.


Xiaomi Mi CC9 Pro’dan daha iyisi yoldaXiaomi Mi CC9 Pro’dan daha iyisi yolda
Kablosuz şarj ile çaşıan Xiaomi ısıtıcı bardak tanıtıldıKablosuz şarj ile çaşıan Xiaomi ısıtıcı bardak tanıtıldı

PAYLAŞ