Xiaomi sıvı lensli akıllı telefon geliştiriyor - Haberler - indir.com

Xiaomi sıvı lensli akıllı telefon geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-26 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Webio’ya açıklama yapan Xiaomi CEO’su Lei Jun şirketin yakında tanıtacağı bir akılı telefon hakkında bilgi verdi. Geleneksel lensler yerine sıvı lense sahip olan bu telefonla şirket bir ilke imza atacak.

Akıllı telefon pazarının en güçlü şirketlerinden biri haline gelen Xiaomi sadece pazardaki telefonlarıyla değil aynı zamanda Er-Ge çalışmalarıyla da adından söz ettiriyor. Önümüzdeki günlerde hyeni bir etkinlik düzenlemek için hazırlanan şirket “Mi Mix” adındaki yeni akılı telefonunu kullanıcıların karşısına çıkaracak. Şirketin bugüne dek sızıntılardan korumayı başardığı telefonun dünyada bir ilke imza atacağı öğrenildi.

Xiaomi Mi Pad 5'in özellikleri sızdırıldıXiaomi Mi Pad 5'in özellikleri sızdırıldı

Xiaomi Mi Mix modeliyle akıllı telefon piyasasında bir ilke imza atacak

Yeni telefonla ilgili Webio’ya açıklama yapan Lei Jun’un verdiği bilgilere göre yeni telefonun lansmanı 29 Mart’ta yapılacak. Bu cihazla daha önce hiçbir akıllı telefon üreticisinin yapmadığını yapacak olan şirket ise kamera noktasında sıvı lens kullanacak. Şirket bu sayede akıllı telefon kameraları konusunda da yeni bir dönemin kapılarını açmış olacak. Peki nedir bu sıvı lens ve ne gibi faydalar sunuyor?

Xiaomi Mi 11 Lite'ın çıkış tarihi belli oldu

Xiaomi 29 Mart’ta kullanıcıların karşına çıkaracağı Mi Mix modelinin ana kamerasında optik dereceli sıvı lens kullanacak. Elektronik ve mekanik olarak da kontrol edilebilen bu lens kameranın odak uzunluğunu hızlı bir şekilde değiştirmesini ve kamera modülünün normalden daha az yer kaplamasını sağlıyor.

Bu lens yapısının insan gözüne benzeyeceğini aktaran Lei Jun kamera modülünün odaklanma hızını bu güne dek görülmemiş bir şekilde arttıracağını dile getirdi. Özel bir motorla yönetilebilecek olan bu lens telefoto ve makro çekimlerde yapabilecek. Bu sayede şirket telefoto, makro ve geniş açı çekimleri için başka lenslere olan ihtiyacı ortadan kaldıracak. Bu da cihazın arkasında tüm çekimleri tek başına yapabilen tek bir kamera olacağı anlamına geliyor.

Bu modelle teknoloji pazarında bir ilke imza atmak için hazırlanan şirketin aynı gün katlanabilir ekranlı telefonunu da tanıtması ya da cihaz hakkında bilgi vermesi bekleniyor. Bunun yanı sıra gelen bilgilere göre şirket katlanabilir ekranlı telefonunda da sıvı lens teknolojisine sahip bir kamera kullanacak.

 


Xiaomi Mi Mix görüntüleri sızdırıldıXiaomi Mi Mix görüntüleri sızdırıldı
Xiaomi yeni telefonlarında fiyat artışı gösterebilirXiaomi yeni telefonlarında fiyat artışı gösterebilir

PAYLAŞ