Xiaomi satışları Apple'ın önüne geçti - Haberler - indir.com

Xiaomi satışları Apple'ın önüne geçti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-07 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Canalys, 2021 yılının ilk çeyreğini içine alan Avrupa'daki akıllı cep telefon markaları kullanım oranları açıklandı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalar, Xiaomi'nin bu çeyrekte Apple'ı geri planda bıraktığını gözler önüne seriyor. OPPO'daki büyüme oranı ise yüzde 153 olarak belirlenirken Huawei'nin Avrupa'dan silinmiş olması dikkatlerden kaçan bir durum değildir. 

Dünyanın en bilindik pazar araştırma şirketlerinin başında gelen Canalys, 2021 yılının ilk çeyreğine ait bazı yeni veriler sundu. Avrupa'da tercih edilen akıllı cep telefon markalarının yüzdelik dilimlerini gözler önüne seren bu veriler, Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi'nin Avrupa'da Apple'ı geride plana attığı görülüyor. Fakat bundan daha da dikkat çekici olan durum ise Huawei'nin Avrupa'da neredeyse silinmiş olmasıdır. Canalys tarafından aktarılan bilgilere göre Samsung, 2021 yılının ilk çeyreğinde Avrupa'da kullanılan akıllı cep telefonların yüzde 35'ini karşılayarak, Avrupa'nın en çok terci edilen markası olma yolunda emin adımlarla ilerler. Samsung'u takip eden şirket ise yüzde 23'lük pazar payı ile Xiaomi oldu. Yüzde 19'luk pazar payı ile Apple, Samsung ve Xiaomi'nin gerisinde kalan OPPO'nun yüzde 4, Huawei'nin ise yüzde 3'lük pazar payı vardır. İstatistiklere bakıldığında Huawei, Avrupa'daki gücünü önceki yıllara göre yüzde 81 oranında kaybetmiş gözüküyor. 

Xiaomi'nin bağımsız firması POCO, Xiaomi'ye rest çektiXiaomi'nin bağımsız firması POCO, Xiaomi'ye rest çekti

2021'in ilk çeyreği Avrupa'da tercih edilen akıllı telefon markaları

Xiaomi, Avrupa'daki varlığını son 1 yılda yüzde 85 oranında artırmayı başardı. Bugüne kadar daha çok fiyat performans ürünüyle tüketicilerin karşısına çıkan Xiaomi, son dönemler içerisinde ise piyasaya çıkardığı premium cihazlarla da tüketicileri etkisi altına almaya devam ediyor. Fakat Xiaomi'nin Avrupa'daki varlığı, şu an için tam olarak premium cihazlardan elde edilmiyor. Birkaç yıl sonra ise premium cihazların Xiaomi'nin Avrupa'daki varlığını ne gibi etkileyeceği ise çok daha iyi anlaşılmış olacak. Canalys tarafından sunulan istatistiklere göre OPPO'da güçlü markaların başında gelir. Avrupa'daki pazar payı yüzde 4 olsa da bu şirket, son bir yıl içerisinde varlığını yüzde 153 oranında artırmış durumdadır. OPPO'nun üst sıralara çıkmak için hala uzun bir yolu var olsa da etkileyici düzeydeki büyüme oranı OPPO'nun da Avrupa pazarında önemli bir isim olma yolunda ilerlediğinin açık bir göstergesidir. 

 


Xiaomi Mi A2 Lite artık güncelleme almayacakXiaomi Mi A2 Lite artık güncelleme almayacak
Xiaomi Mi Band 6'nın satış rakamları açıklandıXiaomi Mi Band 6'nın satış rakamları açıklandı
Xiaomi telefonların RAM miktarı artırılabilecekXiaomi telefonların RAM miktarı artırılabilecek

PAYLAŞ