Xiaomi parmak izi okuyabilen kamera teknolojisi üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Xiaomi parmak izi okuyabilen kamera teknolojisi üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-14 17:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

İlginç olay bir Xiaomi akıllı telefon modelinde yer alan parmak izi okuyucu için kamera özelliği devreye alındığı zaman ortaya çıktı. Bir Xiaomi Mi 9T kullanıcısı, yapmış olduğu işlemler ile birlikte ekrana gömülü halde olan parmak izi okuyucu kamera haline getirdi.

Her ne kadar kamera olarak kullanılsa da parmak izi okuyucunun sağlamış olduğu görüntü kalitesi son derece düşük olarak kendisini gösterdi. Fakat kaliteden ziyade parmak izi okuyucunun kamera olarak çalıştırılması ilginç karşılandı.

Huawei ABD'den bağımsız yarı iletken üretimi için harekete geçtiHuawei ABD'den bağımsız yarı iletken üretimi için harekete geçti

Xiaomi, parmak izi okuyucu kamera ile gündemde

Birçok akıllı telefon modelinde parmak izi okuyucu tercih ediliyor. Hatta bu donanım birçok kullanıcı için kriter halini almış durumda. Bu donanımlarda parmak izi okuyan kamera kullanılıyor. Böylece kullanıcıların parmak izi, modellerin kilidinde kullanılabiliyor.

Fakat bu özelliğin normal bir kamera olarak kullanıldığına dair bilgi kendisini göstermiyordu. Bir kullanıcı yapmış olduğu çalışmada, modeline yüklemiş olduğu Activity Launcher isimli uygulama sayesinde parmak izi okuyucusuna erişim sağlayabildi. Bu uygulama sayesinde kurulan bazı uygulamaları telefon ekranında gizlemek mümkün oluyor.

Kamera olarak kullanabilen kullanıcıların, parmak izi verilerine de erişim sağlandığı belirtildi. Böylelikle siber saldırganların da bu açıktan yararlanabileceği belirtiliyor.

Ortaya çıkan açıkla ilgili Xiaomi’nin bir çalışma yapıp yapmadığı henüz belli değil.



PAYLAŞ