Xiaomi, Oppo ve Vivo’nun ortak kablosuz dosya transfer sistemi dünyaya açılıyor - Haberler - indir.com

Xiaomi, Oppo ve Vivo’nun ortak kablosuz dosya transfer sistemi dünyaya açılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-03 09:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde Çinli akıllı cihaz üreticisi Xiaomi, Oppo ve Vivo yeni bir kablosuz dosya aktarım protokolü kurmak adına ortaklık kurmuştu. Yakın zaman önce Çin'de beta sürecine açılan söz konusu bu sistem, yapılan yenilemeler ve düzenlemelerin ardından artık global pazarda boy gösterecek. Sık sık dile getirdiğimiz gibi küresel akıllı cep telefonu pazarında sıkı bir rekabet içerisinde yer alan Çinli üreticiler Xiaomi, OPPO ve Vivo yeni bir kablosuz dosya aktarım protokolünü devreye sokmak için beraber çalışmaya karar vermişlerdi. Şüphesiz ardımızda bıraktığımız yıl Çinli akıllı cep telefonları üreticisi için başarılı geçen bir yıl oldu. 

Üç marka tarafından kurulan bu ortaklık, dünya çapında milyonlarca Xiaomi, Oppo ve Vivo kullanıcılarının çok daha kolay bir sistem üzerinden dosya paylaşımı yapmalarını sağlıyor. Oldukça uzun bir bekleme süresinin ardından artık, söz konusu bu dosya paylaşım platformunun Oppo, Xiaomi ve Vivo markalı cihazlara ne zaman geleceğine dair resmi açıklamalar geldi. Ortak aktarım platformunun Şubat 2020'de adım adım tüm Vivo cihazlara geleceği Vivo şirketi tarafından doğrulandı. Vivo'nun aksine söz konusu bu özelliğin Xiaomi ve Oppo markalı akıllı cep telefonlara ne zaman geleceğine dair henüz kesin bir açıklanma yapılmadı. Ortak paylaşım platformunun Xiaomi ve Opp0o cihazlarına da yakın zaman içerisinde geleceği düşünülüyor. 

Dikkat çeken telefonlara bir yenisi ekleniyor: Vivo V17Dikkat çeken telefonlara bir yenisi ekleniyor: Vivo V17

Üç şirketten ortak paylaşım platformu

Oppo, Xiaomi ve Vivo'nun ortak çalışması sonucu ortaya koyulan yeni kablosuz dosya aktarım sistemi, bu üç markanın herhangi bir kullanıcısı tarafından üçüncü parti uygulamaya ya da hücresel veri bağlantısına ihtiyaç duymadan mobil cihazlar arasında dosya aktarımı yapmaya imkan veriyor. Söz konusu bu özelliği küresel çapta tüm kullanıcılar için aktif hale getirdiklerini dile getiren üç şirket, bu özelliği dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sunmayı hedefliyor. 

Kurdukları ittifakın Oppo, Vivo ve Xiaomi'nin kullanıcılarına daha iyi hizmet vermeleri için önemli bir adım olduğunun altını çizen Oppo Başkan Yardımcısı ve Yazılım Mühendisliği İşletme Bölümü Başkanı Andy Wu, "Ayrıca diğer Android akıllı telefon markalarının da bu ortaklığa dahil olmasını ve kullanıcılar için daha açık, zahmetsiz ve etkileşimli bir deneyim sunmasını memnuniyetle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Üç Çinli akıllı cep telefonu üreticisinin yeni kablosuz dosya aktarım sistemi, markanın cihazlarından birine sahip olan kullanıcıların herhangi bir internet bağlantısına ihtiyaç duymadan resim, video ya da buna benzer ögelerin aktarımına izin veriyor. Dosya gönderimi yapmak için arkadaşınız ile aynı cep telefonuna sahip olmanıza gerek yoktur. Son derece fonksiyonel özelliklere sahip olan bu dosya aktarım sistemi, düşük güç tüketimi sağlamasının yanı sıra aynı zamanda geniş kapsama alanı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Bluetooth Low Energy (BLE) destekli cihazları da destekliyor ve daha hızlı olan Wi-Fi P2P (Eşler Arası) teknolojisini kullanıyor. Xiaomi'nin düşüncesine göre kullanıcılar, saniyede 20 MB aktarım hızına sahip olacaklar. Yakın zaman içerisinde özelliğin tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. 

 


12 GB RAM'e sahip Vivo iQOO Neo 855 Racing Edition özellikleri belli oldu12 GB RAM'e sahip Vivo iQOO Neo 855 Racing Edition özellikleri belli oldu
Vivo X30, 60x yakınlaştırma ile geliyorVivo X30, 60x yakınlaştırma ile geliyor
Oppo: Türkiye'de gösterilen ilgiden fazlasıyla memnunuzOppo: Türkiye'de gösterilen ilgiden fazlasıyla memnunuz

PAYLAŞ