Xiaomi, Mi markasını sonlandırıyor - Haberler - indir.com

Xiaomi, Mi markasını sonlandırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 20:16:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi'nin aldığı karar hayranlarını mutsuz edecek. Şirket, bundaki sonraki teknoloji ürünlerinde ne yazık ki Mi adını kullanmayacak. 

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, oldukça sürpriz bir kararı resmileştirmek için hazırlıklara başladı. İlk olarak akıllı cep telefon dünyası olmak üzere, teknoloji piyasasında "Mi" markası ile hafızalarda yer edinen şirket, pazarlama stratejisi konusunda değişiklikler yapıyor. Konuyla ilgili olarak ilk elde edilen bilgilere göre firma, yalnızca kendi adıyla cihaz çıkarmayı planlıyor. Takipçilerini şaşırtmayı başaran bu gelişmenin sinyalleri daha öncesinde de aktarılmıştı. Xiaomi Mix 4 modeli ile kullanıcıların karşısına çıkan şirket, Mi markasını kullanmayarak dedikoduların önünü açmış oldu. Ardından gelen süreç içerisinde ise iddialar daha da kuvvetlendi. 

Ekran altı kameralı Xiaomi Mi Mix 4 parçalarına ayrıldıEkran altı kameralı Xiaomi Mi Mix 4 parçalarına ayrıldı

Mi ibaresi kaldırılıyor

2022 yılında Xiaomi Mi 12'nin tanıtımını yapacak olan firma, bu şekilde orada da belli başlı değişiklikler yapacak. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler, cihazın direk olarak Xİaomi 12 adıyla piyasada yerini alacağı yönündedir. Aynı zamanda bu isim değişikliği yalnızca akıllı cep telefon kategorisinde yapılmayacak. Xiaomi, neredeyse tüm teknolojik ürünlerinde kullanmış olduğu Mi ibaresini tamamen kaldıracak. İlk olarak 2011 yılında, Mi 1 ile akıllı cep telefon dünyasına giriş yapan firma, dünya çapında atmış olduğu başarılı adımlar ile önemli düzeyde büyüme gerçekleştirdi. Devam eden süreç içerisinde, Mi modelini başarılı bir noktaya getiren Xiaomi, alınan karar ile kullanıcılarını biraz üzecek gibi gözüküyor. Konuyla ilgili olarak resmi bir duyuru yapılmazken, açıklamanın yakın zaman içerisinde yapılması bekleniyor. 

“Mobil İnternet” ve “Mission Impossible (Görevimiz Tehlike)” gibi açılımları olan Mi, büyük bir değişim ile artık rafa kaldırılıyor. Şirketin kurucu ortağı Lei Jun'a göre Mi'nin açılımı farklı anlamlarda içeriyor. İlki, Xiaomi'nin odak noktasını göz önüne çıkarırken, ikincisi ise firmanın hırslı oluşunu gözler önüne seriyor. 

Şu an ki ve eski ürün değişimden etkilenmeyecek

Söz konusu bu değişim ile beraber, kafalardaki en büyük soru işareti elbette ki mevcut ve eski cihazların geleceği ile ilgilidir. Fakat konuyla ilgili söylentilere göre, bu durumda yer alan ürünler için herhangi bir can sıkıcı durum yoktur. Değişimi yalnızca isim şeklinde yapacak olan Xiaomi, destek konusunda kaldığı yerden devam edecek gibi gözüküyor. Şu an için Çin sınırı içerisinde Mi markasına sahip olmayan ürünler de sunan Xiaomi, küresel isim değişikliği ile yeni bir enerji yaratmak istiyor. Bununla beraber gelecek dönemde çıkacak olan ürünleri değiştirecek olan bu güncelleme, beklenen etkiyi karşılayabilecek mi?

 


Xiaomi Samsung'u ne zaman geçeceğini açık açık söylediXiaomi Samsung'u ne zaman geçeceğini açık açık söyledi
Xiaomi Mi 11T özellikleri beli olduXiaomi Mi 11T özellikleri beli oldu
Xiaomi Mi Pad 5'in Avrupa giriş tarihi belli olduXiaomi Mi Pad 5'in Avrupa giriş tarihi belli oldu

PAYLAŞ