Xiaomi döner kameralı katlanabilir ekranlı telefon patenti aldı - Haberler - indir.com

Xiaomi döner kameralı katlanabilir ekranlı telefon patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-25 15:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, kamerası gövdeden bağımsız olarak dönebilen yapıya sahip yeni bir katlanabilir akıllı telefon pateti aldı. Pattentte yer alan telefon kamerası, yatay olarak dönebildiği gibi yüksek kaliteli bir arka kmaerayı selfie olarak da kullanabilmek mümkün oluyor. Katlanabilir akıllı telefonların geleceği noktasında şirketler henüz belirsiz olsa da, üreticiler söz konusu bu teknoloji geliştirmeye ve çalışmalar yapmaya devam ediyorlar. Xiaomi ilk defa geçtiğimiz yıl katlanabilir telefon prototipini göstermesi sonrasında bu pazarda uzun bir süre sessiz kaldı. Daha sonra Çinli şirketin yeni patenti, şirketin katlanabilir akıllı telefonlarında gelmiş yada gelmek istediği noktayı göstermiş oldu.

Xiaomi’nin bu yeni heyecanlandıran katlanabilir akıllı telefon modelinin telefonda dönebilen bir kameraya sahip olacağı oldukça dikkat çekiyor. Bu sayede arka kamera sistemi ile yüksek kaliteye sahip selfieler çekmek mümkün olacak.

Xiaomi Türkiye’den resmi MIUI 12 paylaşımıXiaomi Türkiye’den resmi MIUI 12 paylaşımı

Xiaomi katlanabilir akıllı telefon patenti ortaya çıktı

Bu yeni katlanabilir telefonun sahip olacağı döner kamera ile hem ön hem de arka kamera ile yüksek kaliteli bir fotoğraf deneyimi kullanıcıları bekliyor olacak. Xiaomi, cihazın kamerasını döndürülebilir hale getirmek için kamerayı telefonun katlanmış hali ile aynı kalınlıkta olacak şekilde tasarlamış durumda. Kamera kısmı, telefon açıldığında ortaya ince bir görünümü bozmuş olacak ve üst kısımda çıkıştı oluşturacak. Patent detaylarına göre Xiaomi’nin katlanabilir bu telefonun ön kısmında ikinci bir ekran yer almayacağını gösteriyor. Ancak gelen bildirimleri görmek için burada bir ekran yer alıp almayacağı ise henüz tam olarak bilinmiyor.

Xiaomi’den merakla beklenen bu model haricinde kısa süre önce LG Wing adlı akıllı telefon da dönen ekran tasarımını benimsemişti. Normalde dikey olan fakat ana ekran dönerek yatay hale gelen bu sistem sayesinde alttaki ikinci ekran ortaya çıkıyor. Bakalım LG’de beklenen tasarımı sunabilecek mi göreceğiz.


Xiaomi Mi 10'nun yeni versiyonu Türkiye’de satışa çıktıXiaomi Mi 10'nun yeni versiyonu Türkiye’de satışa çıktı
Xiaomi Apollo kamera performansıyla 2020'nin en iyi telefonu olabilirXiaomi Apollo kamera performansıyla 2020'nin en iyi telefonu olabilir

PAYLAŞ