Xiaomi Automation'a 20 milyon dolarlık yatırım - Haberler - indir.com

Xiaomi Automation'a 20 milyon dolarlık yatırım

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-05 17:31:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, Çin’in önde gelen OLED ekran üretici markalarından birisi olan Dalian Zhiyum Automation’a 20 milyon dolarlık yatırım yaptı ve şirketin yüzde 5.63 hissesine sahip oldu. Xiaomi şirketi OLED, LCD ve mini LED ekran üretiminde uzmanlaşmış olan Çinli Dalian Zhiyun Automation’a 20 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırım neticesinde 15.5 milyon hisse verilen Xiaomi şirketi, Dalian Zhiyun Automation’da yüzde 5.63’şük bir paya sahip olmuş oldu.

Xiaomi OLED ekran üreticisine yatırım yaptı

Xiaomi Mi Mix Alpha 2'nin teknik özelliği sızdırıldıXiaomi Mi Mix Alpha 2'nin teknik özelliği sızdırıldı

Söz konusu bu ekran üreticisinin adı yabancı gibi gelse de, Çin’de oldukça ünlü olduğunu söyleyelim. Dalian Zhiyun Automation şu anda BOE, Huaxing, Tianma ve Visionox gibi önde gelen markalar ile iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. İsmi geçen üreticiler ise OLED pazarında Samsung’un en büyük rakibi olmaya devam ediyor. Kaynağa göre Dalian Zhiyun Automation, esnek OLED ekran üretim sürecinin aşamalarında ihtiyaç duyulan tüm ekipman ve teknolojileri tedarik edebilen tek şirket olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Çin’de son derece kritik bir noktada olduğu gözüküyor.

Üretici marka Xiaomi’nin gerçekleştirmiş olduğu bu iş birliği ile beraber gelecekte piyasaya sürülecek olan birçok Xiaomi markalı telefonda Dalian Xhiyun Automation’ın ekranlarına yer verilmesi bekleniyor. Muhtemel olarak şirket katlanabilir OLED ekran ihtiyacını da bu şirket üzerinden gerçekleştirilecek. Şuan için anlaşmaya dair tüm detaylar bunlardan ibaret durumda. Bakalım Xiaomi ne gibi modeller ile gelecek göreceğiz.


Xiaomi Mi Band 5 çıkış tarihi netleştiXiaomi Mi Band 5 çıkış tarihi netleşti
Xiaomi, Mijia alt markasının yeni ismini açıkladıXiaomi, Mijia alt markasının yeni ismini açıkladı

PAYLAŞ