Xiaomi, Apple'ı geride bırakmayı başardı - Haberler - indir.com

Xiaomi, Apple'ı geride bırakmayı başardı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-01 22:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarındaki satışları ve şirketlerin paylarını araştıran şirketlerden olan Gartner, yeni bazı raporlarını yayınladı. Akıllı telefon pazarına yönelik yeni yayınlanan rapora göre Güney Koreli şirket Samsung’un zirvede olduğunu görüyoruz. Gartner’in yeni raporuna göre Samsung verilere göre lider olurken, Çinli şirket Xiaomi ise Apple’ı geride bırakmay başarmışa benziyor. Yaşanan pandemi sebebiyle de akıllı telefon satışları beklenenin çok altında seyir ediyor. Gartner raporlarına göre 2020 yılının üçüncü çeyreğindeki akıllı telefon satışlarına göre Samsung liderlik koltuğunda yer alıyor. 80 milon 816 bin satışla yüzde 22’lik bir Pazar payına sahip olduğunu görüyoruz.

Huawei’de liderliği zorlarken, ABD ile yaşadığı problemler sonrası önemli bir düşüş yaşamasına rağmen 51 milyon 830 bin satışla ikinci sırada bulunuyor. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise Huawei 65 milyon 800 bine yakın bir satış gerçekleştirmişti.

Huawei, Dimensity 700 işlemcili yeni bir akıllı telefon tanıtacakHuawei, Dimensity 700 işlemcili yeni bir akıllı telefon tanıtacak

En çok satan akıllı telefon markaları

Bazı tahminlere göre Çin’in yükselen yıldızı olan Xiaomi’nin ilerleyen süreçte Huawei gibi olacağı bekleniyor. Böyle giderse Xiaomi liderliğini zorlayacak şekilde ilerlemeye devam ediyor. Bunun sebebi olarak ise salgın esnasında önemli bir satış gerçekleştirdiği gözüküyor. Çin merkezli şirket Xiaomi, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 32 milyon 927 binlik bir satış gerçekleştirmişti. Bu yıl tarafında ise 44 milyon 405 bin adet akıllı telefon satışı yaparak Apple’ı geçerek üçüncü sıraya yerleşmeyi başardı. Apple ise dördüncü sırada yer alırken geçen yılın aynı dönemine göre satışları düşmüş gözüküyor. Geçen yıl 40 milyon 833 bin olan satışlar, 2020’de 40 milyon 598 bine gerilemiş oluyor. Apple’ın hemen arkasında ise OPPO yer alıyor.

Bu rakamların iddialı bir şekilde devam ettiğini görüyoruz. Bakalım 2021 yılında markaların yeni ürünleri ile beraber listede ne gibi farklılıklar olacak göreceğiz.


Huawei akıllı telefonları için ateş ölçme patenti aldıHuawei akıllı telefonları için ateş ölçme patenti aldı

PAYLAŞ