Xiaomi akıllı yastık çalışmalarına başladı - Haberler - indir.com

Xiaomi akıllı yastık çalışmalarına başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-02 10:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Telefon ve aksesuarlarıyla sık sık adından söz ettiren Xiaomi, ilginç bir ürünle kullanıcıların karşısına çıktı. Xiaomi, akıllı yastık sektörüne giriş yapan ilk şirket oldu. 

Xiaomi her geçen gün yeni bir ürünle kullanıcıların karşısına çıkmaya devam ediyor. Telefon ve aksesuarlarının yanı sıra akıllı ev aletleri ile de dikkatleri üzerine toplayan Xiaomi, bugün oldukça sıradışı bir telefon tanıtımı gerçekleştirdi. Çin merkezi Xiaomi şirketi, akıllı ve yüksek teknolojiyle donatılan yastığının duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yeni ürün, Xiaomi Youpin toplu finansman sitesinde gösterildi.

Resmi olarak tanıtılan Xiaomi Mi 11 5G Lite özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Xiaomi Mi 11 5G Lite özellikleri ve fiyatı

Xiaomi tarafından üretilen bu yeni akıllı yastık, insan beyninin dalgalarından sinyal alabilen birkaç düzine sensöre sahiptir. Yastıktan elde edilen bilgiler, yapay zeka algoritmalarını kullanarak alınan verileri analiz etmekte görevli olan bu yastığın mobil işlemcisine gönderiliyor. 1.500 dolar değerine sahip olan bu yastık dünyanın en pahalı yastığı olma unvanına da elde etmiş durumdadır. Çin merkezli başarılı şirketin bu yeni çok işlevli yastığı aynı zamanda manyetik alan oluşturmaktan sorumlu bibinler ile tasarlandı. Buna ek olarak ise bu bobinler 4 GHz frekanslı dalga üretimi yapılıyor. Bölmede ise tüm bunlar uykusuz çeken insanlarda dahi uyuşukluğa neden olmaya başlar.

Söz konusu bu yastık, her kullanıcının anatomik özelliklerine göre daha dinamik olarak ayarlanabilir. Xiaomi'nin 1.500 dolarlık bu yeni yastığı, kullanıcının kafasının ağırlığına, boyuna ve diğer parametrelere bağlı olarak yastığın yüksekliğinin ve sertliğinin ayarlanması yapay zeka algoritmasını destekleyen sensörlerle donatıldı. 

Çinli Xiaomi firmasının yeni teknolojik yastığı, birçok evin sistemine entegre bir şekilde çalışabilir. Mijia yazılım tarafından konrol edilerek gerekli işlemleri adım adım gerçekleştirir. Şu an için sadece Çin'de satışa sunulacak olan bu akıllı yastığın faaliyetlerinin azalmasından sonra Avrupa pazarına da gelmesi bekleniyor. Kimse bir yastığa 1.500 dolar vermek istemez. Bu sebeple de Xiaomi'nin fiyatı daha da düşürmesi bekleniyor.


Xiaomi Mi Band 6 tanıtıldı: özellikleri ve fiyatıXiaomi Mi Band 6 tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı
Xiaomi çoklu kablosuz şarj aletini tanıttıXiaomi çoklu kablosuz şarj aletini tanıttı
Xiaomi Mi Mix Fold tanıtıldı: özellikleri ve fiyatıXiaomi Mi Mix Fold tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ