Xiaomi, ABD davasını kazanmayı başardı - Haberler - indir.com

Xiaomi, ABD davasını kazanmayı başardı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-15 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

ABD’de Pentagon tarafından kara listeye alınma ile karşı karşıya kalan Xiaomi, mahkemeye başvurmuş ve Çinli şirket söz konusu bu mahkemeyi kazandı. Mahkeme, Pentagon’un kararını “derinden hatalı” olarak ifade etti. Çin ile ABD arasındaki ticaret savaşları en çok Huawei cephesini olumsuz etkilemişti. Huawei satışları bu noktada ciddi oranda olumsuz etkilenirken, bu durum ise en çok Çinli başka bir marka Xiaomi’ye yaramıştı. Yakın zamanda Xiaomi şirketinin de ABD’de yatırım yapmasını yasaklayan bir karar alan ABD hükümeti ve Pentagon’un bu kararı federal mahkemeye takıldı. Mahkeme heyeti ise alınan kararın hatalı olduğunu belirtti. Bu karar ile beraber Xiaomi’ye artık yasaklar uygulanmayacak.

Xiaomi, ABD ambargo davasını kazandı

Xiaomi Mi Mix 4 hızlı şarj teknolojisiyle rakiplerini geride bırakacakXiaomi Mi Mix 4 hızlı şarj teknolojisiyle rakiplerini geride bırakacak

Xiaomi’nin problem yaşamasına sebep olan suçlamalar Pentagon cephesinden gelmişti. Pentagon yetkilileri Xiaomi’nin Çin ordusu ile ilişkili şirketlerden biri olduğunu öne sürmüş ve ABD’deki yatırımların durdurulmasını istemişti. Mahkeme hakimi Rudolph Contreras ise karar noktasında Xiaomi sivillerin kullanımı için ticari ürünler üreten halka açık bir firmadır, bağımsız kurullar ve kontrolde bulunan hissedarlar tarafından yönetilir ve Çin Halk Cumhuriyeti ya da güvenlik servisleriyle ilişkili kişilerin kontrolünde değildir."  Açıklamasını yaptı. Xiaomi cephesinden ise karar hakkında karardan memnun olduklarını ve yatırım engelinin tamamen kaldırılması için çalışmaların başlayacaklarını belirtiyor.

Pentagon cephesinden ise konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmış değil. Bakalım ilerleyen dönemlerde Huawei benzer bir hamle gerçekleştirebilecek mi göreceğiz.


Xiaomi Mi 11 Pro özellikleri sızdırıldıXiaomi Mi 11 Pro özellikleri sızdırıldı
Xiaomi Mi Watch Lite'a yeni özellikler geldiXiaomi Mi Watch Lite'a yeni özellikler geldi

PAYLAŞ