WWW'nun Mucidi Tim Bernes-Lee'den Yeni Bir Proje Geliyor - Haberler - indir.com

WWW'nun Mucidi Tim Bernes-Lee'den Yeni Bir Proje Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-01 14:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Cambridge Analytica gibi gizlilik ve skandal sorunlarının patlak vermesi sonrasında, Tim Bernes-Lee yepyeni bir internet projesi yapıyor. Bu projenin ismine ise "Solid" adı verildi.

WWW'nun Mucidi Tim Bernes-Lee'den Yeni Bir Proje Geliyor

Son dönemde yaşanan ciddi gizlilik sorunları nedeniyle, World Wide Web'in mucidi olan Tim Bernes-Lee küplere bindirilmiş. İnternette kendi gizliliğinden ve verilerinin istem dışı kullanılmasından hoşlanmadığını belirten Lee, MIT ile ortaklaşa bir projeye imza attı. Solid ismindeki bu proje, sosyal medya platformu, özellikle gizliliğin tamamı ile size özel olduğunu ve birçok farklı ayar ile verilerinizin tamamını avuçlarınızın içinde olmasını sağlayacak. Tim, internette tüm verilerinizin kontrolünü size verecek ilk ve tek platform olacağını açıklıyor. Bu sebeple Solid bir "Devrim" olacak.

Henüz platform yeni yeni adım atmaya başladı fakat Tim Bernes-Lee gibi sektörün en bilindik isimlerinden birinden geliyor olması bizleri şimdiden heyecanlandırıyor. Solid projesine kayıtlar şimdiden başlamış durumda. Sizde Lee'nin bu projesini görmek istiyorsanız ve "devrim" niteliği taşıyan projeye kayıt olmak istiyorsanız buradan ulaşabilirsiniz. Böylelikle gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Lee, bu projeyi gerçekleştirmesinin amacının web de güvenli ve gizli bir şekilde gezemiyor olmanızdır. Çünkü kişisel verilerinin sürekli kullanıldığından hoşlanmadığını belirten Lee, bu konuda bizlere, verilerimizi kendimizin kontrol edebileceği bir ortam yaratacağını söylüyor.





PAYLAŞ