Windows mağazası artık üçüncü taraf uygulama mağazalarına açık - Haberler - indir.com

Windows mağazası artık üçüncü taraf uygulama mağazalarına açık

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-29 18:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Windows 11 işletim sistemi ile mağazasını kapsamlı bir şekilde değiştiren Microsoft, artık 3. Taraf uygulama mağazalarına da açık olduğunu duyurdu.

Kullanıcıların uygulama ve oyun ihtiyacını Windows Store üzerinden karşılamayı amaçlayan Microsoft, bu konuda önemli bir çalışma içerisinde. Şirket tarafından yapılan son açıklamalarda 3. parti uygulama mağazaların da desteklenmeye başladığı belirtildi. Böylece Amazon ve Epic Games Store gibi pek çok farklı mağaza, önümüzdeki günlerde Microsoft Store içerisine dahil olacak.

Şirket mağaza üzerinden güç kazanmak için üstelik mevcut 3. parti mağazalarından hiçbir ek ücret ya da komisyon almayacak. Böylece kullanıcılar için faydalı ve işe yarar bir mağaza yaratarak Microsoft Store’u ön plana çıkarmak isteyen Microsoft diğer 3. parti mağazalar için de Microsoft kullanıcılarının gücünü öne çıkarmak istiyor.

Tarayıcılar da mağazaya geliyor

Yapılan açıklamada dikkat çeken detaylardan bir tanesi Microsoft’un diğer tarayıcıları da desteklenecek olması. Microsoft her ne kadar tarayıcı alanında Microsoft Edge üzerinden sektörde güç sahibi olmaya çalışsa da diğer tarayıcıların kullanıcılar tarafından talep edilmesi halinde, uygulama mağazası üzerinden erişilmesini istiyor. Bu nedenle de Yandex ve Opera gibi pek çok farklı tarayıcı, artık mağaza üzerinden erişilebilecek. Böylece kullanıcılar, özellikle bilgisayara Windows 11’i kurduktan sonra favori tarayıcılarına da Microsoft’un mağazası üzerinden erişme şansı elde edecek.

Steam, GOG veya diğer iyi bilinen uygulama ve oyun mağazaları hakkında yeni açıklamalarda herhangi bir detay paylaşılmadı. Bu bakımdan bu tip mağazaların platformda yer alıp almayacağı şu an için bilinmiyor. 

Sektörde öne çıkmak istiyor

Microsoft’un Windows 11 işletim sistemi ile yaptığı en önemli hamlelerden bir tanesi uygulama mağazasını genişletmek ve kullanıcılar için daha cazip hale getirmekti. Bu doğrultuda işletim sisteminin yeni versiyonu piyasaya sunulana kadar pek çok yenilik gerçekleştirmeyi başaran Microsoft, bugüne kadar kullanıcılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Kullanıcıların farklı uygulamalar ve kaynaklar ile elde edeceği içeriklere 3. taraf uygulama kullanmaya gerek kalmadan direkt mağazası üzerinden yanıt verecek olan Microsoft, bu hamlesi ile daha kullanıcı dostu bir yapıya bürünecek. 





PAYLAŞ