Windows 95, 20. Yılını Kutluyor - Haberler - indir.com

Windows 95, 20. Yılını Kutluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-24 14:00:25
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Donanım

Windows işletim sistemleri arasında önemli bir yere sahip olan Windows 95, bugün 20. yılını kutluyor. Sahip olduğu özellikler ile günümüz işletim sistemlerinin temelini oluşturan yeniliklere sahipti.

Windows 95, 24 Ağustos 1995 tarihinde tanıtılmıştı ve bugün tam 20. yılını doldurdu. Başlat butonunun hayatımıza girmesini sağlayan işletim sistemi Windows 95, dönemine göre pek çok yeni özelliği içeriyordu ve şüphesiz Microsoft'un en önemli kilometre taşlarından biri. 

Windows 95

Windows 95, önceki versiyonları olan Windows 3 ve Windows 3.1 den daha kullanışlı ve daha gelişmiş özelliklere sahipti. Aynı zamanda 16-bit mimariden 32-bit mimariye geçişi de temsil etmiştir. Kullanıcı odaklı yenilikleriyle kısa sürede popüler olmayı başarmıştı. Masaüstü görünümü yeniden tasarlanmıştı ve artık kullanıcılara dosyaların ve uygulamaların kısayol ikonlarını masaüstünde oluşturma imkanı sunuluyordu. 

Windows 95

Windows 95'in çığır açan en önemli özelliklerinden biri ekranın en altında bulunan görev çubuğunun getirilmesi ve buraya yerleştirilen Başlat butonu oldu. Açık olan uygulamaların görev çubuğunda simge olarak küçültülmesi en büyük olaylardan biriydi. Önceki Windows işletim sistemlerinde Başlat Menüsü yoktu. Başlat butonuyla birlikte bilgisayarda bulunan uygulamaların tümüne kolayca ulaşılabiliyordu. 

Windows 8 ve Windows 8.1 de Başlat menüsü kaldırılmıştı. Windows 95 ile başlayan Başlat menüsü serüveni 20. yılında Microsoft tarafından tekrar Windows 10 ile birlikte kullanılmaya devam ediyor.





PAYLAŞ