Windows 11’e geçiş yapmak isteyen kullanıcıların ekranın gidip gidip gelme sorun yaşaması, pek çok kişinin Windows 11 işletim sistemine geçiş yapmasını engelledi. Ancak kurulum öncesinde ya da hata alındığında yapılacak özel birkaç ayarlama ile birlikte kolay bir şekilde Windows 11 işletim sistemine geçiş yapılabilir ve yeni işletim sistemi test edilebilir. 

Windows Insider kaydı bulunan kullanıcılar işletim sisteminin yeni versiyonunu test etme şansına sahip. Ancak Türkçe dil kullanılan işletim sistemlerinde, yeni sisteme geçiş sırasında ekranda meydana gelen görüntü sorunları (Ekranın kapanması, ekranda hiçbir şekilde işlem yapılamaması vs.) kurulumun devam etmesini engelliyor. Bu tür durum ile karşılaşan kullanıcılar bilgisayarı yeniden başlatarak kurulum adımlarını takip etse de benzer sorunlar yeniden tekrarlanıyor. 

Windows 11’de Türkçe kurulum hatası nasıl giderilir?

Windows 10’dan Windows 11 işletim sistemine geçiş sırasında meydana gelen ekran probleminin giderilebilmesi adına bilgisayarın şarjının bitmesi ya da azalması beklenmelidir. Alternatif olarak bilgisayarın fişten çekmeniz ya da dizüstü bilgisayarlarda pili çıkarılarak enerji akışını durdurmanız da yine bir sonraki adıma geçilebilmesi için yeterli olacaktır. 

Daha sonra bilgisayarı yeniden başlattığınızda bilgisayar kısa süre de olsa kullanılabilir duruma gelir. Windows 11’e geçiş sırasında meydana gelen bu hatanın giderilebilmesi adına ise kullanıcıların hemen dil seçeneklerinde ulaşarak bilgisayar sistem dilini İngilizce olarak ayarlaması gerekiyor

Windows 11 kurulum aşamasında meydana gelen hata, tamamen Türkçe dil kaynaklı bir sorun. Bu bakımdan Windows 11’e geçiş aşamasında takılı kaldıysanız ya da belirtildiği gibi ekranda çeşitli sorunlar yaşıyorsanız bilgisayarınızı zorlayarak ya da bekleyerek yeniden açtığınızda hemen dil değişimi yapmanız sorunsuz bir şekilde Windows 11’e geçiş yapmanızı sağlayacak.

Sorunsuz Windows 11 geçişi için ne yapılabilir?

Bu tip problemler ile karşılaşmamak adına özellikle kurulum öncesinde kullanıcıların sistem gereksinimlerini kontrol etmesi ve İngilizce olarak yükseltme seçeneklerini değerlendirmesi önerilmektedir.  Microsoft tarafından Windows 11 geçişleri için kullanıma sunulan PC Health  aracı, kısıtlı olarak destek sunuyordu. Bu nedenle de Microsoft tarafından piyasadan çekildi. Kullanıcıların açıklanan son sistem gereksinimleri doğrultusunda bilgisayarlarını kontrol etmesi ve mevcut uyumsuzlukları ortadan kaldırdıktan sonra sürüm yükseltmesi gerekiyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir