Windows 11 çıkış tarihi belli oldu! - Haberler - indir.com

Windows 11 çıkış tarihi belli oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-15 13:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Windows 11 lansman tarihine yaklaşıyoruz: Microsoft, PC'ler için yeni nesil işletim sisteminin 5 Ekim'den itibaren ücretsiz bir yükseltme olarak sunulacağını duyurdu.

Lansman tarihini açıklayan bir blog yazısında, Windows pazarlama şefi Aaron Woodman, "önce yeni uygun cihazlara yükseltme teklif edilecek" dedi.

Bilgisayarınızın Windows 11 ile uyumlu olup olmadığı nasıl kontrol edilir?Bilgisayarınızın Windows 11 ile uyumlu olup olmadığı nasıl kontrol edilir?

Windows 11, 2022'nin ortalarına kadar desteklenen cihazlara sunulmaya devam edecek ve Woodman, Microsoft'un hangi cihazlara öncelik verileceğini belirlerken "donanım uygunluğu, güvenilirlik ölçümleri, cihazın yaşı ve yükseltme deneyimini etkileyen diğer faktörleri" dikkate alınacağını söyledi.  Bilgisayarınız yükseltmeyi yükleyebildiğinde sizi uyarmak için Windows Update açılacak. Bunun yanı sıra dilerseniz sizde Ayarlar menüsünden Windows Update menüsüne girebilir ve bilgisayarınızın hazır olup olmadığını görmek için Güncellemeleri kontrol et öğesini seçebilirsiniz. Microsoft, tüm PC kullanıcılarının Windows 11 uygunluğunu kontrol etmeleri için sistemlerini geliştiriyor.

Windows 11'de Olması İstenen Özellikler Sıralandı

Haziran ayında Microsoft, Windows Insiders programının kullancıları için bir Windows 11 beta açmıştı. Beta, bu yaz Windows 10 PC'lerin Windows 11'e yükseltilmesi için gereken sistem gereksinimleri listesiyle biraz kafa karışıklığına neden olmuştu. Ardından Microsoft o zamandan  bu gereksinimleri açıklığa kavuşturmuş ve minimum standartları karşılamayan PC'ler için bir geçici çözüm sunmuştu ancak görünüşe göre teknik olarak yeni sürümü desteklemeyen cihazlar Windows 11 yazılım güncellemelerini ve hatta potansiyel olarak güvenlik yamalarını dahi alamaycak. Microsoft'un lansman tarihi duyurusunda Windows 11'e hazır bilgisayarların bir listesini yayımladığını ve listede oldukça az cihaz olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda şirketin donanım ortaklarından birinden yeni bir dizüstü bilgisayar satın almanızı istediği oldukça açık olduğu yorumunu yapmak mümkün.

Ancak, yeni bir bilgisayar satın almak istemiyorsanız ve mevcut bilgisayarınız Windows 11 çalıştırabiliyorsa yine de şirketin kullanmayı bıraktığı bir özelliğe veya üçüncü taraf yazılımına güveniyorsanız, yükseltme işlemini yapmamak ya da erlemek de size kalmış. Henüz güncellenmiş işletim sistemi için optimizsayon yapılmamış durumda. Microsoft, Windows 10'u 14 Ekim 2025'e kadar desteklemeye devam edeceğini söyledi, bu nedenle kaçınılmaz olana hazırlanmak için daha önünüzde dört yılınız var.

Windows 11 güncellemesini ilk etapta alacak cihazlar

Bu cihazlar şunlardır: Acer Swift 5, Acer Swift X, Asus Zenbook Flip 13 OLED, Asus Zenbook 14, Alienware X15, Alienware X17, Dell XPS 13, HP Spectre x360 14, HP Envy x360 15, Lenovo Yoga 7, Lenovo Yoga Slim 7i Pro, Samsung Galaxy Book Pro, Samsung Galaxy Book Pro 360 ve Microsoft'un kendi Surface Pro 7 ve Surface Laptop 4.


Windows 11 Yeni Güncellemesiyle Yerleşik Uygulamaları YeniliyorWindows 11 Yeni Güncellemesiyle Yerleşik Uygulamaları Yeniliyor
Windows 11 ile Paint yenileniyorWindows 11 ile Paint yenileniyor

PAYLAŞ