Windows 10'da aylar önce ortaya çıkan bir güvenlik açığının giderilmediği ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Windows 10'da aylar önce ortaya çıkan bir güvenlik açığının giderilmediği ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-15 21:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Microsoft'un adeta sorunlarla dolu olan Windows 10 sürümünde yeni bir sorun daha ortaya çıktı. Son yapılan Windows 10 güncellemesi ile "Yeni Başlangıç" özelliği kullanılamıyor. Üstelik bu özellik tam olarak 8 ay önce, yani Windows 10 Sürüm 2004 Insider kullanıcıları için daha yeni yeni kullanıma sunulduğunda tespit edilmiş ve kararlı sürüm yayınlamasına rağmen hala giderilememiştir. 

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, son zamanlarda Windows 10 kullanıcılarına son büyük güncellemesini dağıtmakla ilgileniyor. Windows 10 Sürüm 2004 olarak da bilinen bu güncelleme, Windows 10 kullanıcılarına pek çok yeni özellik sunuyor. Fakat özellik Windows 10'dan sonra bir Microsoft geleneği haline gelen güncelleme sonrası sorunlar, kullanıcıları yeni özelliklerden ziyade bu sorunlara odaklamış durumdadır. Geçtiğimiz dönem içerisinde yayınlanan haber içerisinde, Windows 10 Sürüm 2004 güncellemesinde görülen pek hatadan söz edilmişti. Şimdi ise keşfedilen ve hatta Microsoft'a da bildirilen bir sorun gündeme geliyor. Söz konusu bu sorun, Microsoft tarafından çok öncelerden beri biliniyor olmasına rağmen kararlı Windows 10 Sürüm 2004'te hala düzeltilmiş değildir. 

Yeni Windows 10 güncellemesiyle 20H2 sürümüne ait detaylar ortaya çıktıYeni Windows 10 güncellemesiyle 20H2 sürümüne ait detaylar ortaya çıktı

Windows 10'un "Yeni Başlangıç" özelliği kullanılamıyor

Windows 10 işletim sisteminin önemli sayılan özelliklerinden bir tanesi olan "Yeni Başlangıç" özelliği, bilgisayarlarında çeşitli sorunlar yaşayan kullanıcıların kurtarıcısı olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcıların verilerini etkilemeyen bu özellik, bilgisayarlara yüklenmiş olan üçüncü parti uygulama ve özellikleri sistemden kaldırıyor. Aynı zamanda Windows 10'u fabrika ayarlarına geri döndererek çalışma performansını artırıyor. Bu sayede kulalnıcılar, format atmak zorunda kalmadan işletim sistemleri de yenilenmiş oluyor. 

Windows 10 2004 sürümünden bu yana bu özelliğin kullanımı şu şekildeydi; "Windows Güvenliği" bölümüne giren kullanıcılar, burada bulunan "Cihaz performansı ve sistem durumu" altından Yeni Başlangıç özelliğini kullanabiliyorlardı. Yeni Başlangıç özelliği altında bulunan "Ek Bilgi" ve "Başlarken" butonlarına tıklayan kullanıcılar, Windows 10'u fabrika ayarlarına döndürebiliyorlardı. Ancak Başlarken butonu artık yok ve bu özelliğe erişilemiyor.

Başlarken butonu, Windows 10 2004'ten önce farklı gözüküyordu

Windows 10 Sürüm 2004 güncellemesinin ardından kullanıcılar, Windows 10'un Yeni Başlangıç özelliğini kullanmak istediklerinde ilginç bir sorunla karşı karşıya kalıyorlar. Bir kullanıcı ek bilgi butonuna tıkladığında Başlarken butonunu göremiyor. Bunun yerine Microsoft'un destek sitesine erişim kullanıcı, bu sitede kullanıcı, Ek Bilgi butonuna tıkladığında ise Başlarken butonunu göremiyor. Bunun yerine Microsoft'un destek sitesine erişen kullanıcı, bu sitede sadece Yeni Başlangıç özelliği ile ilgili bilgi sahibi olabiliyor. Kısacası bu özelliği kullanmak artık mümkün değil.

Sorun, Windows 10 Sürüm 2004'ün Insider sürümlerinde de tespit edilmiş

Teknoloji devi Microsoft'un resmi Geri Bildirim sistemine bakıldığında, bu sorunun ilk kez 8 ay önce tespit edildiği görülüyor. Aynı zamanda üstelik bu sorun bir ya da birkaç kullanıcı tarafında değil, onlarca Insider kullanıcısı tarafından Microsoft'a bildirilmiştir. Fakat, Microsoft, bu sorunu görmezden gelmiş olacak ki Windows 10 2004'ün kararlı sürümü de aynı soruna sahip. Üstelik Microsoft, bu hatayı bilinen sorunlar olarak da göstermiyor ve sorunun ne zaman giderileceği bilinmiyor.


Windows 10 için PowerToys Run aracı kullanıma sunulduWindows 10 için PowerToys Run aracı kullanıma sunuldu
Windows 10'un Windows 10'un "Hızlı Başlat" özelliği güncellemelerde sorun yaratıyor
Windows 10 Mayıs 2020 güncellemesi yayımlandıWindows 10 Mayıs 2020 güncellemesi yayımlandı

PAYLAŞ