Wikipedia'nın fotoğraf yarışması ilk kez Türkiye'de düzenlenecek - Haberler - indir.com

Wikipedia'nın fotoğraf yarışması ilk kez Türkiye'de düzenlenecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-11 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Fotoğraf severler tarafından bilinen ve sıklıkla takip edilen ödüllü fotoğraf yarışması “Wiki Loves Earth” bu yıl Türkiye’de de gerçekleştirilecek. Vikipedi’nin öncülük ettiği bu yarışmanın ülkemizdeki kategorisi ise “Türkiye’deki doğal miraslar” olacak. İlk defa düzenlendiği 2013 yılından beri fotoğraf severlerin yoğun bir ilgisini gören bu fotoğraf yarışması “Wiki Loves Earth” bu yıl Türkiye’de “Viki Yeryüzünü Seviyor” adıyla gerçekleşecek. Dünyanın çeşitli ülkelerinden doğal mirasların fotoğraflarının birincilik için mücadele ettiği yarışmanın son katılım tarihi ise 30 Haziran 2020 olarak belirlenmiş durumda.

Vikipedi’nin çatı şirketi olan Vikimedia Vakfı Türkiye’de yer alan gönüllülerin kurmuş olduğu Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye tarafından düzenlenecek bu ilk yarışmanın konusu ise “Türkiye’deki doğal miras alanları“ olacak.

Wikipedia'nın ardından Igmur'un da erişim yasağı kaldırıldıWikipedia'nın ardından Igmur'un da erişim yasağı kaldırıldı

Wikipedia, Türkiye’de fotoğraf yarışması gerçekleştirecek

Uluslararası fotoğraf yarışması, çeşitli ülkelerdeki doğal mirasların fotoğraflarını çekilmesi için teşvik etmek ve çekilen fotoğrafların Vikipedi’de yayınlanmasını sağlamak için düzenleniyor. Diğer yandan kazanan fotoğraflar lisanslanarak her yerde herkes tarafından serbest bir şekilde kullanılabiliyor ve katılımcı ülkelerin doğal mirası dünya çapında tanınır oluyor. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan yarışmanın son katılım tarihi 30 Haziran 2020 olduğu belirtiliyor. Fotoğrafçılar bu tarihe kadar milli parklar, sulak alanlar ve yaban hayatı koruma alanları gibi yerlerde birçok hayvan ve benzeri fotoğrafları resmi sitede Wikimedia Commons’a yükleyecek.

Yarışma kuralları

  • Bütün fotoğraflar, fotoğrafçının kendisi tarafından yüklenen özgün eserler olmalıdır.
  • Fotoğrafların Haziran 2020 içerisinde yüklenmesi gerekmektedir.
  • Fotoğraflar özgür lisans ile lisanslanmış olmalıdır.
  • Katılımcıların etkin bir e-posta adresi olmalıdır.
  • Fotoğrafların çekilmesi için belirlenmiş yerlerin listesi Türkçe ve İngilizce yayımlanmıştır. Bu yerlerde çekilmiş hayvan ve bitki gibi türlerin fotoğrafları uygunca açıklanmalıdır.
  • Alt yazı ve açıklama girilmelidir.
  • Bir filigranın görünmediğinden emin olunmalıdır.
  • Fotoğraf en az 2 MP (1600 x 1200 piksel) olmalıdır.

Yarışma birincisi 300 dolar ikinci 200 dolar ve üçüncüsü ise 100 dolar ödül olacak.


Wikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtıWikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtı
Wikipedia bünyesindeki tacizlerin önüne geçmek için yeni kurallar getirdiWikipedia bünyesindeki tacizlerin önüne geçmek için yeni kurallar getirdi

PAYLAŞ