Wikileaks kurucusu Assange gözaltına alındı! - Haberler - indir.com

Wikileaks kurucusu Assange gözaltına alındı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-11 13:21:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Kaynakların gizliliğini koruyarak hükümet ve diğer organizasyonların hassas belgelerini yayınlayan WikiLeaks'ın kurucusu Assange, Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nden çıkartılarak gözaltına alındı!

Yaklaşık 7 yıl boyunca Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nde yaşayan WikiLeaks'ın sahibi Julien Assange, gözaltına alındı. İngiltere polisleri Assange'ın iltica hakkına el koyan Güney Amerika ülkesinin diplomatik temsilciliğinin kendilerini davet ettiği dünyaya duyurdu.

Çiftlik Bank olayında ilk gözaltı!Çiftlik Bank olayında ilk gözaltı!

Geçtiğimiz hafta açıklama yapan WikiLeaks, Julian Assange'ın sığındığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinden gün hatta birkaç saat sonra çıkarılacağı iddia edildi. WikiLeaks'ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Ekvador yetkilisi tarafından "Assange'ın günler hatta saatler içinde elçilik binasından çıkarılacağını ve gözaltına alınması için İngiltere ile anlaşmaya varıldığını" söylendiği iddia edilmişti.

Daha önce Devlet Başkanı'nın ailevi fotoğraflarını sızdırmakla yargılandı!

WikiLeaks'in kendi blog sitesinde açıklamada bu kararın Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno'nun kardeşi tarafından off shore hesabını kullandığına dair iddiaların üstünü kapatma girişimi olduğunu savunmuştu.

Assange'nin avukatı Carlos Poveda'nın "INA Belgeleri olarak adlandırılan Moreno hakkındaki iddialara ilişkin sızıntılarla müvekkilinin bir ilgisinin bulunmadığını, zira artık Wikileaks'in editörü olmadığını"  söylediği de belirtildi.

Ekvador Devlet Başkanı Moreno, daha önce yapmış olduğu açıklamalarda ise WikiLeaks'i özel görüşmeleri ve telefon konuşmalarını gizlemek suçuyla yıllar önce Avrupa'da çekilen kendisi ve ailesinin fotoğraflarını sosyal medyaya sızdırmakla yargılandı.

Londra Büyükelçiliğine sığındı

ABD Dışişleri Bakanlığının bir çok yazışmasını internet siteleriyle kamuoyuna duyuran ve tartışmalara neden olan Assange, 2012'den itibaren Londra'da Ekvador Büyükelçiliğinin bir odasında yaşıyordu. İngiliz mahkemesi ise Assange'ın 2019 yılında iki kadını tecavüz suçundan İsveç'e iade kararını vermişti.

Assange, hakkındaki iade kararı sebebiyle 2012 yılında İsveç'e iadesi halinde ABD'ye gönderilme riski olduğu için Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığındı. İsveç mahkemesi 2017'de Assange hakkında olan davaları düşürmüş, Assange'ın siyasi iltica başvurusunu kabul etmiş ve vatandaşlık vermişti. Mart 2018 yılında Ekvador hükümeti tarafından sosyal medyadan gönderilen mesajlarda ülkenin uluslararası ilişkilerini tehlikeye atmasıyla Assange'ın internet erişiminin kesildiği bildirildi.

 


Bu okul, Google Haritalar'da Bu okul, Google Haritalar'da "Dünya'daki Cehennem & Hapishane" olarak geçiyor
YouTube'da 840 bin aboneye sahip Deep Turkish Web gözaltına alındı!YouTube'da 840 bin aboneye sahip Deep Turkish Web gözaltına alındı!
Çiftlik Bank'ın Tosununa 76 Bin Yıl Hapis İsteniyorÇiftlik Bank'ın Tosununa 76 Bin Yıl Hapis İsteniyor

PAYLAŞ