WhatsApp’tan ciddi tehlikeli olan açığa yönelik büyük hamle - Haberler - indir.com

WhatsApp’tan ciddi tehlikeli olan açığa yönelik büyük hamle

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-30 22:34:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en fazla kullanılan ve kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uygulaması üzerinden yapılan saldırılar sonrasında NSO Group’a dava açtı. Facebook sahip olduğu dev şirketlerden birisi olan WhatsApp, geçtiğimiz dönemlerde İsrail merkezli olan NSO Grup tarafından geliştirilen bir casus yazılım ile gündeme gelmişti. Pegasus adlı söz konusu casus yazılım, bulunan güvenlik açığı kullanılarak belirlenen telefonlara sadece bir arama ile bulaşabiliyor. Bu yazılım hem Android hem de iOS kullanıcılar için bir tehdit oluştururken, gelen aramaya cevap vermeseniz bile yazılım cihazına yüklenmeyi başarıyor.

WhatsApp Hack Saldırılarına Hamlede Bulundu

WhatsApp'ın bir sonraki güncellemesiyle birlikte gelecek yeni özelliklerWhatsApp'ın bir sonraki güncellemesiyle birlikte gelecek yeni özellikler

Pegasus adlı bu casus yazılım yüklendiği cihazın kamerasını ve mikrofonunu açarak ortam dinlemesi ve izlemesi gerçekleştirebiliyor. Sadece bunlarla kalmayıp mesajlar ve e-postalar gibi kişisel bilgilere erişebiliyor. Kişilerin konumlarını da toplarken, yazılım daha çok hedeflenmiş saldırılar için geliştirilen bir yazılım olarak bulunuyor. WhatsApp’tan konu hakkında bir hamle geldi ve şirket bu yazılımı hazırlayan NSO Grup’a davada bulundu. ABD merkezli açılan söz konusu davaya göre Pegasus yazılımının WhatsApp aracılığı ile 1400’den fazla telefonda yüklü olduğu ifade ediliyor.

Şifreli mesajlaşma yazılımını hacklemek gibi birçok suçlamaya sahip olan NSO Grup, iddialara göre davada karşılık verecek. Dava neticesinde, şirketin para cezasına çarptırılması bekleniyor. Bakalım WhatsApp’ı zor durumda bırakan söz konusu bu casus yazılım ve şirket dava karşısında ne gibi bir hamle gerçekleştirecek göreceğiz.


WhatsApp gruplara eklenmeyi kapatma seçeneği geliyorWhatsApp gruplara eklenmeyi kapatma seçeneği geliyor
WhatsApp iOS kullanıcılarını sevindiren özellikWhatsApp iOS kullanıcılarını sevindiren özellik

PAYLAŞ