WhatsApp'ta Yeni Bir Güvenlik Açığı Tespit Edildi - Haberler - indir.com

WhatsApp'ta Yeni Bir Güvenlik Açığı Tespit Edildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-14 12:32:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Kullanıcılarının kişisel veri güvenliğinin oldukça kritik olduğu uygulamaların başında kuşkusuz mesajlaşma servisi WhatsApp geliyor. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ta şimdi ise yeni bir güvenlik açığı gündeme geldi. Son ortaya çıkan bu güvenlik açığı konusunda çalışmalar ve araştırmalar başlandı. Bu açık ile korsanlar tarafından casus yazılımların kullanıcı cihazlarına yüklenebildiği ortaya çıktı. Söz konusu bu yeni WhatsApp açığı hem iOS hem de Android uygulamaları için ortaya çıktı. Facebook’un sahip olduğu WhatsApp için yapılan açıklama ile Cuma günü bir sunucu tarafından düzeltme ve Pazartesi ise kullanıcılar için uygulama güncellemesi yapıldığı belirtiliyor.

WhatsApp’ta Önemli Güvenlik Açığı

WhatsApp İçin Karanlık Mod KaldırıldıWhatsApp İçin Karanlık Mod Kaldırıldı

Konu ile alakalı yapılan açıklamada; “Bu saldırı, cep telefonu işletim sistemlerini kontrol edebilen casus yazılımlar üreten ve hükumetlerle birlikte çalıştığı bilinen özel bir şirketin programıyla yapılıyor. Elimizdeki bilgileri paylaşmak ve toplumu bilgilendirmek için onlarla birlikte çalışmak üzere birçok insan hakları kuruluşuna bu konuda bilgi verdik”

Ayrıca bir kaynağa göre Financial Times’a şirket tarafından geçtiğimiz hafta Adalet Bakanlığı’nı da uyardığı belirtiliyor. Söz konusu casus yazılımı kullanan kullanıcılar ise hedeflediği WhatsApp hesabına bir sesli arama başlatılarak cihaza kötü amaçlı kod gönderebiliyorlar. Arama açılmasa bile yazılım görevini yerine getirmiş oluyor. Söz konusu casus yazılım şirketi NSO Group, istismar hakkında bilgilendirildi ve hakkında araştırma başlatıldı. Bu şirketin açıklamasına göre ise yazılım hükümetlere “terör ve suçu önleme ve soruşturma” için satılıyor. Bir başka ürünü olan Pegasus ise telefonun mikrofon ve kameralarından veri toplayabiliyor.

NSO şirketine konu hakkında uygulamayı kötüye kullanım için dava açılırken, NSO ise şu açıklamaları dile getirdi; “NSO hiçbir durumda, istihbarat ve kanun uygulayıcı kurumlar tarafından kullanılan teknolojisinin hedefinden sapmasına dahil olmaz. Aynı zamanda, herhangi bir kişiyi veya kuruluşu hedef almak için teknolojisini kendi başına kullanamaz veya kullanmaz.”


WhatsApp'a Face ID veya Touch ID Nasıl Koyulur?WhatsApp'a Face ID veya Touch ID Nasıl Koyulur?

PAYLAŞ