Mesajlaşma özelliklerinin yanı sıra görüntülü arama gibi farklı özellikleri bulunan WhatsApp, üstelik bu özellikleri kullanma noktasında kullanıcılara seçenekler sunuyor. Eğer görüntülü arama yapmak ya da sizi herhangi birinin görüntülü aramasını istemiyorsanız bu özelliği WhatsApp’ta kapatabilirsiniz. Peki, WhatsApp görüntülü arama nasıl kapatılır? 

WhatsApp Sesli-Görüntülü Görüşme Arası Geçiş Özelliği Sunuldu

WhatsApp görüntülü arama kapatma işlemleri

WhatsApp, kullanıcılara çok fazla uygulama üzerinde denetim şansı vermese de görüntülü arama gibi özel durumlarda tercihleri tamamen kullanıcılara bırakıyor. Bu bakımdan kişilerin görüntülü arama seçeneğine ulaşarak görüntülü aramayı kapatması söz konusu. Android ve iOS işletim sistemlerinde farklı bir şekilde yapılan bu işlemler için aşağıda yer alan adımları işletim sisteminize göre adım adım takip ederek kolay bir şekilde WhatsApp’ta görüntülü arama seçeneğini kapalı hale getirebilirsiniz.

Android’de WhatsApp görüntülü arama kapatma işlemleri

Android işletim sistemini kullanan kişilerin WhatsApp görüntülü aramayı kapatmak için aşağıdaki adımları takip etmesi gerekecektir.

İlk olarak cihazınızda yer alan ayarlar bölümüne geçiş yapın.

Burada uygulamalar bölümünü seçerek WhatsApp seçimi yapın.

Daha sonrasında ekranda açılacak seçenekler arasından uygulama izinleri sekmesine geçiş yapın.

Kamera izninin yanındaki düğmeyi kapalı konuma getirin.

1 1547500196

Bu işlemleri yaptığınızda WhatsApp görüntülü aramalarda herhangi bir şekilde görüntü alınması ve arama yapılması mümkün olmayacaktır. Fakat WhatsApp uygulamasında bu özelliğin pasif hale getirilmesi halinde fotoğraf çekimi yapılması da söz konusu değildir. Bu nedenle ayarları yapacak kişilerin bu küçük detaya dikkat etmesi gerekir.

iOS’ta WhatsApp görüntülü arama kapatma işlemleri

Eğer iOS işletim sistemine sahip bir cihaz kullanıyorsanız takip etmeniz gereken adımlar ise şöyledir;

Öncelikli olarak telefonunuzun ayarlar bölümüne giriş yapın.

Daha sonrasında menüler arasında yer alan WhatsApp seçeneğini seçin.

Ekranda açılacak kamera seçeneğinin yanındaki butonu kapalı hale getirin.

2 1547500313

Android işletim sisteminde olduğu gibi iOS işletim sisteminde de kamera yetkisi kaldırıldıktan sonra WhatsApp uygulamasında kamera kullanılması mümkün olmayacaktır. Bu bakımdan kişilerin bu seçeneği işaretlerken bu detayı göz önünde bulundurması gerekir. 

WhatsApp’a video arama özelliği geliyor 

Bu işlemler tam olarak ne yapıyor?

Gerçekleştirilen bu işlemler, WhatsApp uygulamasının kamera erişimini engelleyecektir. Bu nedenle görüntülü arama için kameraya ulaşmaya çalışacak olan uygulama, kamera izni olmadığından dolayı hata mesajı yayınlayacak ve sizi hiç kimsenin görüntülü arama yapmasına izin vermeyecektir. Resimlerle desteklenen anlatımlarla kolay bir şekilde telefonunuzdan ilgili bölümleri bularak sizler de WhatsApp görüntülü arama özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. 

WhatsApp Android’de çoklu görüntülü konuşma dönemi başlıyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir