WhatsApp için yapılan son güncellemeler sayesinde çoklu cihaz bağlantılarına imkan tanındı. Böylece telefondan bağımsız bir şekilde farklı cihazlar üzerinden kolay bir şekilde WhatsApp’tan yararlanabilecek olan kullanıcılar, çoklu cihaz bağlama işlemlerini yaptıktan sonra tüm bu imkana sahip olabilmektedir.

WhatsApp çoklu cihaz bağlama işlemleri tıpkı WhatsApp web kullanır gibi uygulama üzerinden kolay bir şekilde ayarlanabilmektedir. Yapılandırmanın nasıl olduğunu öğrenen kullanıcılar ihtiyaç duyduğu anda farklı cihazlardan aynı WhatsApp hesabını kullanabilmektedir. 

WhatsApp’ta çoklu cihaz kullanım kriterleri neler?

WhatsApp çoklu cihaz kullanım özelliği getirilmiş olsa da mevcut özellik bazı sınırlamalara sahiptir.  Bu sınırlamalar ise şöyledir;

  • Uygulamada aynı zamanda maksimum 4 farklı cihazda WhatsApp kullanımına izin verilmektedir. Bu nedenle 4’ten fazla bilgisayar ya da cihazda WhatsApp kullanımı mümkün değildir.
  • 4 farklı cihazlardan sadece bir tanesi telefon olabilmektedir. Ana telefon dışında farklı bir telefonda eş zamanlı olarak çoklu WhatsApp kullanımına da izin verilmemektedir.

Çoktu WhatsApp kullanımında dikkat edilmesi gereken bir diğer Detay ise 14 günlük süreler içerisinde mutlaka cihazın kullanılması. Aksi halde yapılan bağlantı iptal edilmektedir ve bağlantı kesildiğinden dolayı yeniden kullanımda bağlantının yeniden oluşturulması gerekmektedir.

Kullanılacak olan tüm cihazların WhatsApp üzerinden tanımlanması, kaydedilmesi ve telefon ile cihaz arasında bir defaya mahsus bağlantının yapılması ise sorunsuz bir şekilde çoklu cihaz kullanımı için gerekmektedir.

WhatsApp’ta çoklu cihaz bağlantısında kapsam dışı kalan özellikler neler?

WhatsApp tarafından yapılan resmi açıklamalarda mevcut özellikten yararlanırken kullanıcıların bazı kısıtlamalar yaşayabileceği belirtilmiştir. Öyle ki ikincil cihazlarda mevcut konumun görüntülenmesi, masaüstü sürümlerde sohbet sabitlenmesi, grup davetlerinin görüntülenmesi, gruplara katılmak ya da grupların sıfırlanması gibi özellikler ikincil cihazlarda başlangıç aşaması itibariyle kullanılmıyor. Ancak WhatsApp yapacağı yeni güncellemeler ile birlikte mevcut sorunları da kısa süre içerisinde çözebilir.

WhatsApp’ta çoklu cihaz bağlantısı nasıl yapılır?

WhatsApp’ta çoklu cihaz bağlantısı yapmak isteyenlerin takip etmesi gereken adımlar şöyle*;

  • Öncelikle WhatsApp uygulamasını açın ve uygulamadaki ayarlar bölümüne geçiş yapın.
1 1631915009
  • Bağlı cihazlar sekmesini açın.
2 1631915015
  • Açılacak yeni bölümde yer alan çoklu cihaz programı yazan bölüme dokunun.
3 1631915021

Mevcut seçimler yapıldıktan sonra konu ile ilgili kısa bir bilgilendirme mesajı görüntülenecektir.

  • Ardından kullanıcılar istedikleri cihazda, kolay bir şekilde tıpkı WhatsApp Web kullanır gibi uygulamaya cihaz ekleyebilmektedir.

Mevcut uygulama ve özelliğin en önemli avantajı cihazın bir defa bağlandıktan sonra çevrimiçi tutulmasının gerekmemesidir. 

* Özellikler bazı kullanıcılarda beta olarak yer almaktadır. Özelliklerin denenebilmesi adına uygulamada yer alan Beta programına katıl seçeneklerinin seçilmesi gerekebilmektedir. Beta programı kısa süre içerisinde sonlanacaktır. Bu nedenle ilerleyen tarihlerde beta programı kaydı gerekmeden ilgili özellik, uygulamada kullanılabilecektir. Beta programı herhangi bir kısıtlama ya da sorun yaratmadığından kullanıcılar herhangi bir tedirginlik yaşamamalıdır. Ancak özellik isteğe bağlıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir