WhatsApp'ta Açık Bulan Genç 5 Bin Dolar Ödül Aldı - Haberler - indir.com

WhatsApp'ta Açık Bulan Genç 5 Bin Dolar Ödül Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-11 17:25:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

22 yaşındaki inşaat mühendisi, Whatsapp'ta kişilerin gizliliğin ihlal eden kritik bir hatayı bularak 5 bin dolar ödül aldı!

Hindistan'da yaşayan Zonel Sougaijam, dünyanın en büyük sosyal iletişim ağı olan Whatsapp'ta bulunan ciddi bir hatayı tespit etti. Bunun üzerine Whatsapp yetkilileriyle iletişime geçen Sougaijam'a Whatsapp 5 bin dolarlık para ödülü verdi. Bununla birlikte isimini Facebook Hall Of Fame 2019 listesine yazdırmayı başaran Sougaijam 94 ismin bulunduğu listede 16. sırada yer alarak büyük bir başarı elde etti.

WhatsApp'da Ekran Görüntüsü Dönemi Sona EriyorWhatsApp'da Ekran Görüntüsü Dönemi Sona Eriyor

Whatsapp'ta Bulunan Kritik Hata

Değiştirmeniz gereken 5 Whatsapp özelliği

Hatayı uygulamayı kullanırken fark eden Sougaijam, Whatsapp'ta bulunan hata hakkında bir açıklama yaptı. Hatanın görüntülü aramada olduğunu tespit eden Sougaijam, Whatsapp'ta bir arama esnasında, arayan kişinin, karşısındakinin izni olmadan, konuşmayı görüntülü konuşmaya çevirerek, karşısındakini görüntüleyebildiğini ve bu durumunda, kişilerin gizliliğini ihlal eden bir durum olduğunu dile getirdi.

Bu sorunu yetkililere bildirdiğini açıklayan Sougaijam, Facebook Güvenlik biriminin, söz konusu olan hatayı ertesi gün onayladıktan 15 - 20 gün sonra sorunun giderildiğine dair bir dönüş yaptıklarını açıkladı. Bununla birlikte kendisine gelen mailde Facebook'un bulduğu hatadan dolayı Sougaijam'a 5 bin dolarlık bir ödül vermek istediklerini ve ismini de Facebook Hall of Fame listesine eklemek istediklerini belirttiklerini dile getirerek, bu ay ki Facebook Hall of Fame listesinde adının olduğunu da belirtti.

Whatsapp'ı daha güvenli kılan 5 önemli bilgi

Bu doğrultuda konu ile ilgili olarak gizlilik konusunda son dönemlerde sıkıntılar yaşayan Facebook'un Whatsapp'ta kullanıcılarının gizliliklerini ön plana almak için çalışmalar yaptığı biliniyordu. Gözden kaçan bu hata kişilerin gizlilik ilkesini direkt olarak ihlal ettiğinden Facebook'un bu sorunu bir skandala dönüştürmeden ortadan kaldırma politikasını izlediğini söylemek de yanlış olmaz. Whatsapp'ta olan diğer gizlilik önlemleri konusunda çalışmalar hala devam ediyor.


Telegram'ın Kurucusu Whatsapp hakkında KonuştuTelegram'ın Kurucusu Whatsapp hakkında Konuştu
Apple, Google, WhatsApp Gibi Şirketler Sohbetleri Gizli Tutmak İçin SavaşıyorApple, Google, WhatsApp Gibi Şirketler Sohbetleri Gizli Tutmak İçin Savaşıyor

PAYLAŞ