WhatsApp Web'e biyometrik kimlik doğrulama özelliği geliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp Web'e biyometrik kimlik doğrulama özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-29 12:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın web ve masaüstü sürümleri için kullanıcılara yeni bir güvenlik özelliği daha getiriliyor. Biyometrik veri ile kimlik doğrulama yapabilen akıllı telefonlarda kullanılabilecek olan bu özellik, başka bir cihazda oturum açılırken, kimlik doğrulaması isteyecek. WhatsApp’ın bu yeni özelliğinin ise birkaç hafta içinde tüm kullanıcılara ulaşması bekleniyor. Son dönemde özellikle Gizlilik Sözleşmeleri ile gündeme gelen WhatsApp, şimdi ise kullanıcı güvenliğine yönelik bir özelliğini duyurdu. WhatsApp’ı masaüstü sürüm yada internet tarayıcısı üzerinden kullanan kullanıcılara yönelik olan bu özellik, WhatsApp’a yeni bir özellik kazandırıyor. WhatsApp geliştiricilerinden gelen açıklamalara göre artık masaüstü sürümde biyometrik veri kullanılabilecek.

WhatsApp’ın yeni özelliği birçok telefonla uyumlu olacak

WhatsApp milyonlarca kullanıcı kaybettiWhatsApp milyonlarca kullanıcı kaybetti

Masaüstü yada Web sürümde WhatsApp’ı QR kod okutarak etkin edilebiliyordu. Ancak yeni özellik yeni bir güvenlik katmanı olarak dahil edilebilecek. Kullanıcılar web sürümde oturum açarken, parmak izini yada yüzünü okutabilecekler. Bu özellik sonrasında ise QR kod tek başına bir işe yaramamış olacak. Masaüstü sürüme eklenen bu yeni güvenlik önlemi, Touch ID yada Face ID sensörüne sahip iOS 14 iPhone cihazlarında çalışacak. Ayrıca biyometrik doğrulamaya sahip Android  telefonlarda da bu özellik aktif edilebilecek.

Bu özelliğin dünya genelindeki tüm kullanıcılara ulaşması biraz sürecek. Birkaç hafta içinde ise tüm WhatsApp kullanıcıları tarafından kullanılmaya başlaması bekleniyor. Bakalım bu yeni özellik sonrasında ne gibi yenilikler daha olacak göreceğiz.


WhatsApp tehlikeli bir virüsle gündemdeWhatsApp tehlikeli bir virüsle gündemde
WhatsApp Web görüntülü konuşma özelliğine kavuşacakWhatsApp Web görüntülü konuşma özelliğine kavuşacak

PAYLAŞ