WhatsApp üzerinden ödeme servisi Brezilya'da tekrar başladı - Haberler - indir.com

WhatsApp üzerinden ödeme servisi Brezilya'da tekrar başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-06 11:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

İletişim çağının neredeyse olmazsa olmazlarından biri olan WhatsApp ödeme servisi geçtiğimiz yılın Haziran ayı içerisinde Brezilya'da kullanıcıların beğenisine sunuldu. Fakat Brezilya Merkez Bankası’nın yasak kararı nedeniyle sistemin ömrü pek de uzun sürmedi. WhatsApp'ın kendine has bu özel sistemi, neredeyse bir yıl aradan sonra Brezilya'da yeniden aktif olarak faaliyet göstermeye başladı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan WhatsApp’ın sahibi olan Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, Brezilya’da yayınlanan bir video aracılığıyla gerçekleşti. Ödeme yapılan bilgilerin WhatsApp uygulamasına eklenmesi ile ilgili bilgi veren Zuckerberg, bu sistemin Facebook ve Instagram’da da kullanılabileceğini belirtti.

Facebook Finans’ın yöneticisi David Markus, WhatsApp ödeme servisinin yeniden aktif olarak geçiş sürecinin kademeli bir şekilde yürütüleceğini dile getirdi. Servisin promosyonu için çalışmalara yeniden başlayan WhatsApp, servisin esaslarında yer alan Facebook Pay sisteminin Brezilya Merkez Bankası tarafından onay aldığının altı çiziliyor. Brezilya Merkez Bankası, WhatsApp ödeme sistemini pazarda yaşanan rekabete dair endişelerde her geçen gün büyümeye devam ediyor. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre bu servisin kurallara ve düzenlemelere uygun olup olmadığı inceleme altına alındı. Sosyal medya devi Facebook ise sistemi faaliyete girmeden önce gerekli temaslarda bulunduğunu dile getirmişti. 

WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesaplarını kısıtlayacakWhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesaplarını kısıtlayacak

WhatsApp ödeme servisi ve temelinde bulunan Facebook Pay sistemi, geçtiğimiz hafta içerisinde Mart ayının son günlerine doğru Brezilya tarafından onay aldı. Verilen onayın ardından servisi yeniden aktif hale getiren WhatsApp, Brezilya’da bankalarla iş birliğine giderek bankamatik ve kombo kartlar ile ödeme kartları çıkarmayı planlıyor.


WhatsApp ile Facebook Messenger birleşiyor!WhatsApp ile Facebook Messenger birleşiyor!
Pembe WhatsApp kullanıcıları dikkat!Pembe WhatsApp kullanıcıları dikkat!
WhatsApp numara kaydetmeden mesaj nasıl gönderilir?WhatsApp numara kaydetmeden mesaj nasıl gönderilir?

PAYLAŞ