WhatsApp, sunucu kapasitesini iki kat artırdı - Haberler - indir.com

WhatsApp, sunucu kapasitesini iki kat artırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-23 21:16:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyayı etkisi altına alan ve sonuçları da çok ağır olan corona virüs salgını her geçen gün daha da büyüyor. Bunun sonucunda teknoloji dünyası da çok ciddi oranda etkilendi. Salgın nedeniyle insanların zorunlu ihtiyaçları dışında sokağa çıkmamaları gerekiyor. Bu nedenle internet kullanımı daha da arttı. Evlerinden çıkmayan insanlar internette geçirdikleri vakti artırdıkları için de teknoloji şirketlerinin kapasitesi de zorlanmaya başladı. Bunlardan biri olan WhatsApp sunucu kapasitesini genişletti.

Kısa süre içerisinde tüm dünyada etkisini göstermeye başlayan Corona virüs salgını (Covid - 19) etkisi tüm hızıyla devam ederken, bu hastalığa yakalanmamak ya da taşıyıcı olarak diğer insanlara bulaştırmamak isteyen kişilerde evlerinde karantina ilan etmiş durumdadır. Yaşanan bu durum karşısında teknoloji şirketletinin kapasitesinin de zorlandığını söylemek mümkündür. 

Bitcoin dolandırıcılarının hedefi Corona virüsüBitcoin dolandırıcılarının hedefi Corona virüsü

 

Zuckerberg: Kapasitemizi artırmalıyız

Bu şirketlerden biri olan WhatsApp, kullanım artışı nedeniyle çevriöiçi kalabilmek için çeşitli önlemler aldıklarını ve bu şekilde kullanıcılarına hızla hizmet vermeye devam edeceklerinin bilgisini aktardı. Sosyal medya devi Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, WhatsApp için sunucu kapasitesini iki katına çıkararak olası bir kesinti durumunun yaşanmaması adına hızla çalıştıklarını dile getirdi. Şirketler tarafından alınan bu önleyici tedbirlere rağmen, salgın genişledikçe popüler mesajlaşma servisinin çevrimiçi kalabilme zorluğu da üst seviyeye çıkabilir şekilde gözüküyor. 

Zuckerberg, corona virüs salgınının henüz tüm dünyaya tam olarak yayılmadığına dikkat çekerken bu pandemiden etkilenen yeni ülkelerle beraber WhatsApp altyapısının zorlanacağını, fakat bu durumun önünden geçebilmek adına da tüm çalışmaların hızla devam ettiği dile getirildi. Bu corona virüs salgınından tek etkilenen şirketin WhatsApp olmadığını da belirtmek gerekir. Microsoft da evden çalışan kişilerin artması nedeniyle Office 365 servisinde bir takım iyileştirmeler yaptığının bilgisini vermişti. Daha bunlar gibi diğer birçok teknoloji şirketi de hem çalışanları hem de verdikleri hizmet adına çeşitli önlemler aldıklarını açıkladı. 


Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!
Corona virüsü takip uygulamasında fidye yazılımı bulunduğu ortaya çıktı!Corona virüsü takip uygulamasında fidye yazılımı bulunduğu ortaya çıktı!
WhatsApp için özel bir Corona virüs sayfası hazırladıWhatsApp için özel bir Corona virüs sayfası hazırladı

PAYLAŞ